Excursie naar Festina Lente Tuin in Katwijk

Foto: Redactie Zoetermeer

Op 24 september 2016 van 10.00 uur – 12.00 uur organiseert Groei & Bloei een excursie naar Festina Lente Tuin in Katwijk. Festina Lente Tuin is een kwekerij met een Bezoek- en Pluktuin. Sinds 2001 worden er bijzondere tuinplanten gekweekt.

Bezoektuin

In 2012 werd de Bezoektuin aangeplant met planten die gekweekt en verkocht worden. De ervaring leert dat het altijd moeilijk is om planten uit te kiezen als ze nog in een kleine pot staan. In de bezoektuin kunnen de planten in de volle grond uitgroeien en krijgt men een goed beeld van de volwassen plant. Dat maakt het kiezen een stuk gemakkelijker!

Pluktuin

In 2011 is gestart met de aanleg van de Pluktuin. Er is keuze uit eenjarige, vaste planten, bol- en knolgewassen en kuipplanten. Vanaf mei kan er al geplukt worden maar vanaf juli staat de tuin bomvol. De één jarigen kom je in tuincentra maar ook in de bloemenwinkel niet vaak tegen, en bezoekers zijn dan ook aangenaam verrast door de veelheid aan soorten. Het enthousiasme is groot, voor velen is het een bijzondere ervaring om zelf een boeket te kunnen plukken.

Informatie

Leden betalen 6,50 euro en niet leden 8,50 euro. (Carpool wordt geregeld, afhankelijk van het aantal inzittende afrekenen met de chauffeur).  U kunt zich opgeven via het inschrijfformulier op de site van www.zoetermeer.groei.nl. Voor meer informatie telefoon 079-3315123 of [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen