Bob Mollema en Luuk van Son maken hun expositie Heimelijk Zichtbaar

Foto: Kunstgarage Franx - Catherine Terpstra

Afgelopen weekend werd de expositie Heimelijk Zichtbaar feestelijk geopend in kunstgarage Franx. Het publiek liet zich verrassen door de eigenzinnige werken van Bob Mollema en Luuk van Son. Tot en met zondag 12 november is de expositie te zien voor publiek. Aanvullend organiseert Franx extra activiteiten, waaronder live action painting en een modulaire synths performance.

Thema’s als innerlijke wildernis en de schoonheid van imperfectie komen samen in deze duo-expositie. “Het is bijzonder dat de thematiek in ons werk zo op elkaar aansluit, terwijl we elkaar voorheen nog niet kenden,” vertelt Luuk. “Ons werk is weliswaar zeer verschillend, maar voelt goed bij elkaar.”

Bob Mollema en Luuk van Son

In Heimelijk Zichtbaar geeft Luuk een interpretatie op de schoonheid van imperfectie. Zijn werk kan ook dan omschreven worden als rauw, soms confronterend en zonder opsmuk. “Met mijn kunst wil ik graag laten zien dat een imperfectie niet gladgestreken hoeft te worden. Ik ben meer geboeid door het eerlijke verhaal van de wereld om ons heen.” Ook Bob zoekt graag de onvolmaaktheid op. “Ik probeer zo min mogelijk in eindresultaten te denken, werk snel en accepteer de fouten die ik maak,” legt Bob uit. “Soms handicap ik mezelf om nog onhandiger te werken. Hierdoor heb ik het idee dat ik in contact sta met mijn eigen innerlijke wildernis.”

De kantjes er vanaf lopen

Het resultaat is visueel explosief en kleurrijk werk; van schilderijen met oliepastel en krijt tot aan kunst op skateboards. In de kunst van Bob zijn intrigerende personen, poezen, vleermuizen en een mythologische wereld te zien. Hij houdt zich bezig met de menselijke relatie met de natuur. “Ik ben verbijsterd over hoe verstoord die is en hoe angstig we zijn voor de wildernis. Ik hoop dat de bezoekers na het zien van mijn werk iets van hun eigen innerlijke wildernis voelen en zin hebben om overal de kantjes vanaf te lopen!”

De kleurrijke werken vormen een contrast met de werken van Luuk, waar zwart en wit de boventoon voeren. De met name fotografische werken springen in het oog door begrensd kleurgebruik en blacklight. Hiermee toont Luuk een zoektocht naar de oneindige schoonheid van dat wat er niet is: “Ik hoop dat mijn werk er op een bepaalde manier aan bijdraagt dat de bezoeker wat anders, wat ontvankelijker, om zich heen gaat kijken. Met een open oog voor de waarde van dingen zoals ze zijn.”

Nevenprogramma

Aanvullend op de expositie staan er extra activiteiten op het programma. Zo kan het publiek aankomende zaterdag (11.00-17.00 uur) zien hoe Bob een nieuw werk maakt in de expositieruimte. Op 3 november is er onder leiding van Jannie van Maldegem een schrijfcafé, waarbij deelnemers de expositie door andere ogen kunnen bekijken. Op 4 november brengt Soundjunkie een modulaire synths performance naar Franx. Bob en Luuk geven hieraan voorafgaand een inleiding. Voor meer informatie en aanmelden, kijk op www.kunstgaragefranx.nl

De expositie is nog tot en met zondag 12 november te zien, elke dinsdag tot en met zondag bij kunstgarage Franx. Kunstgarage Franx ligt aan de Vlamingstraat 1, Zoetermeer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen