Lezing, het slavernijverleden van Nederland

Foto: pixabay.com

Donderdag 29 juni geeft Prof Dr. G.A.M Strijards een historische voordracht naar aanleiding van de herdenking 150 jaar afschaffing van de slavernij. Een historische voordracht enkel op feiten gebaseerd met het thema “ Nederland, de slavernij en het slavernijverbod.

Tijdens deze voordracht zal Strijards de rol van Nederland tijdens en na de slavernij baseren op historische feiten, te kennen uit verdragsteksten, kaarten en reisverslagen. Hoe kwam de mensheid erbij om hun medemensen tot slaaf te maken en hun niet meer als mens te zien? Hoe rechtvaardigde zij dat moreel, ethisch en juridisch, nationaal en internationaal?

Nederland was een middelgrote koloniale mogendheid en had een significante rol in het tot slaaf maken van hun medemens. Was koloniseren überhaupt wel mogelijk zonder slaven? Hoe zat de Nederlandse slavenhandel eruit?

Is uw interesse gewekt? Deze historische voordracht vindt plaats op 29 juni van 19:00 tot 21:00 uur in bibliotheek Forum. Deelname is voor leden van de bibliotheek € 10,50, niet-leden betalen € 12,50. Graag even aanmelden via de website, https://www.bibliotheek-zoetermeer.nl/activiteiten/agenda/Lezing-het-slavernijverleden-van-Nederland.html.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen