Leesclubs in Den Haag en Zoetermeer zoeken nieuwe leden

Foto: Stichting Senia

Samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Je bekijkt een boek met andere ogen en ontdekt nieuwe dingen. Bovendien ontmoet je leuke mensen.

Twee verschillende door Senia opgerichte leesclubs in Den Haag en Zoetermeer hebben plaatsen vrij voor geïnteresseerde lezers.

Leesgroep geschiedenis Zoetermeer G1

Deze groep komt eens in de zes weken bij elkaar op woensdagochtend, roulerend bij de leden thuis.

Komend seizoen worden de volgende boeken gelezen en besproken aan de hand van leeswijzers met discussievragen die het gesprek structuur geven: Revolusie, Indonesië en het ontstaan van de moderne wereld van David van Reybrouck, Erasmus. Dwarsdenker van Sandra Langereis, Willem Drees, daadkracht en idealisme door Jelle Gaemers, Pilgrim Fathers van Frans Verhagen, De geschiedenis volgens Bicker door Mariëlle Hageman, Oefeningen in genot, liefde en lust in de late middeleeuwen van Herman Pleij.

Is uw belangstelling gewekt en wilt u meer weten? Neem dan contact op met Ellen Meijer via e-mail [email protected] of telefonisch 06 2051 5153.

Leesgroep filosofie Den Haag Fil4

De groep bestaat uit twee vrouwen en twee mannen van heel verschillende achtergrond. Er is geen vaste dag, wel in de avond, bij de contactpersoon thuis. Daar is voldoende parkeergelegenheid en er komt ook een bus.

In het nieuwe seizoen worden gelezen: Het schone van Hans-Georg Gadamer, Langs de afgrond. Het nut van foute denkers van Arnold Heumakers, Socrates, Boeddha, Confucius, Jezus van Karl Jaspers, Waarom schurken pech hebben en helden geluk van Jurriën Hamer, Waarheidszoekers. Wat bezielt complotdenkers? Van Cees Zweistra, De leugens die ons binden van Anthony Appiah, Stoïcijnse levenskunst van Mirjam van Reijen.

Wilt u meer weten over deze groep? De contactpersoon, Mieke van den Besselaar geeft u graag meer informatie, via e-mail [email protected].

Alle leesclubs maken gebruik van de door deskundigen samengestelde boekenlijsten van de landelijke organisatie Senia. Zie www.senia.nl voor meer informatie.

Reacties

Cookieinstellingen