LeesVOER on Tour speciaal voor senioren

Foto: Bibliotheek Zoetermeer

Nu de coronabesmettingen oplopen gaat de bibliotheek de banden met senioren niet loslaten, maar juist aanhalen. Leden van circa 70 jaar en ouder kunnen drie dagen per week een lekkere lunch plus verrassingsboek aan huis krijgen. Een vriendelijke vrijwilliger komt dit hoogstpersoonlijk langsbrengen.

Met LeesVOER on Tour verbindt de bibliotheek Zoetermeer senioren en mensen die graag iets voor een ander willen doen. Bestellen is simpel: u kunt de Bibliotheek gewoon bellen. U kunt dan een pakketje bestellen voor de week erna. Vertel aan de telefoon wanneer u uw pakketje wilt ontvangen, én het boekgenre naar keuze. Bestellen kan telefonisch op dinsdag t/m vrijdag, tussen 11.00 en 15.00 uur, door te bellen naar nummer: 06-144 235 85. U kunt ook mailen naar [email protected] Het boek zal ook weer door de vrijwilliger opgehaald worden, in overleg met u. De kosten zijn per keer €4,95 en worden afgeschreven van uw tegoed op uw biebkaart of u kan naderhand uw tegoed opwaarderen in de bibliotheek. Het bedrag is zo laag mogelijk gehouden, zodat alle geïnteresseerde senioren er gebruik van kunnen maken.

De bestellingen worden bezorgd door vrijwilligers die op deze manier hun steentje bij willen dragen aan het welzijn van senioren. De eerste vrijwilligers zijn hiervoor al geworven, maar de Bibliotheek zoekt nog meer vrijwilligers. Het is de ambitie van de Bibliotheek om dagelijks 100 senioren thuis te voorzien van een mooi boek en een heerlijke lunch. Oók als de bibliotheek zou moeten sluiten vanwege coronamaatregelen, gaat de levering van LeesVOUR on Tour gewoon door.

Iedere lunch heeft een luxe belegd broodje met een heerlijke jus d’orange of appelsap en een verassingsdessert. Op dinsdag bestaat het LeesVOER on Tourpakket uit boerenbrood (bruin) met oude kaas, rucola & honing/mosterd dressing. Op woensdag is er een tarwebol met zaden, achterham en rucola. Op de donderdag een zachte witte bol met eiersalade en tomaat.

Wilt u genieten van een heerlijke lunch en een mooi boek? Bel dan snel om het LeesVOER on Tourpakket te bestellen. Wilt u meer informatie om vrijwilliger te worden voor LeesVOER on Tour, dan kunt u een mail sturen naar [email protected].

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden