Iedereen kan leren schilderen: Teken- en schilderlessen

Een deelnemer is geconcentreerd aan het werken aan haar kunstwerk.
Foto: Piëzo

Op verschillende dagen in de week heerst er een serene rust bij Piëzo, ondanks dat er een klein groepje deelnemers toch hard aan het werk is.

Onder begeleiding van deskundige vrijwilligers leren deze deelnemers namelijk tekenen en schilderen. De deelnemers komen gewapend met hun eigen teken- en schilderspullen het lokaal binnen en zoeken op 1,5 meter van elkaar een tafeltje uit. Na een gezellig praatje gaan ze aan de slag.

De een kiest ervoor een ‘eenvoudig’ schilderij te maken terwijl de ander zich stort op een drieleuk waarop een savanne inclusief olifanten staat afgebeeld. De vrijwilliger kijkt op gepaste afstand mee over de schouder van de aanwezigen en geeft tips zoals “Je zou wat meer water kunnen gebruiken waardoor de kleuren beter mengen.” en “Als je hier mee klaar bent, dan kan je ervoor kiezen iets met meer details te schilderen.”. Wanneer één van de deelnemers verzucht ‘Nou, zover ben ík nog lang niet hoor!’ reageert de vrijwilliger “Iedereen kan leren schilderen, dus jij kan dit ook nog weleens gaan maken.”

Een deelnemer is geconcentreerd aan het werken aan haar kunstwerk.

Wil je ook leren tekenen en schilderen? Voor meer informatie over de teken- en schilderlessen bij Piëzo of om je aan te melden: Sunita Ganga, 06 40284764, [email protected].

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden