Cultuurpodium De Boerderij ondertekent petitie, u ook?

#liefdevoormuzieknu
Foto: #liefdevoormuzieknu

Cultuurpodium De Boerderij heeft de petitie voor het behoud van live muziek medeondertekend. Normaal is er veel te doen op het Zoetermeerse poppodium, maar de zaal is nu leeg. Geen concerten en ook geen bezoekers.

De inkomsten voor De Boerderij blijven dus ook achterwege. Onder de noemer #liefdevoormuzieknu is een petitie gestart om de muziekindustrie landelijk onder de aandacht te brengen. De wijze waarop de muziekindustrie en de culturele sector getroffen wordt door de coronacrisis is ongekend. in tegenstelling tot theaters, bioscopen en musea, mogen concertpodia echt nog geen alternatief met een lagere bezetting in de zaal bieden.

Natuurlijk hopen we dat De Boerderij weer snel open mag en alle concerten die op de planning stonden alsnog ingehaald zullen worden.

Petitie #liefdevoormuzieknu

Afgelopen jaren waren we gewend om onze vrije tijd door te brengen op pleinen en op festivalweides; in poppodia en cafés. Altijd was daar livemuziek. Om te feesten, troost te zoeken of om nieuw muzikaal talent te ontdekken. Vanwege de coronacrisis verstomde op 12 maart van dit jaar de livemuziek even onverwachts als abrupt. De livemuziekindustrie is één van de laatste branches die dit jaar weer op gang mag komen. Veel artiesten, gezonde bedrijven en ZZP’ers hebben daardoor geen omzet of inkomen meer. Tienduizenden banen en enorm veel knowhow dreigen verloren te gaan.

Nederland heeft geweldige muzikanten. Nationaal en internationaal succesvolle sterren in de pop, rock, dance, klassiek en jazz. Deze kunnen optreden dankzij een groot ecosysteem van 150.000 professionals. Immers: livemuziek bestaat niet alleen uit de artiest die op het podium staat, maar uit een daarmee verbonden keten van onder meer boekingskantoren; evenementenorganisatoren; backliners; (tour)managers; programmeurs; poppodia en festivals; geluids- en licht technici; zaalbeheerders, podiumbouwers; cateraars; beveiligers; merchandisers; (tent- en bus)verhuurders; marketeers; promotie- en mediaspecialisten; fotografen; muziekmedia; detailhandelaren en werknemers van platenmaatschappijen. Samen leveren zij een essentiële bijdrage aan de economie en aan het welzijn van het land. Wij, de gezamenlijke muziekindustrie, vragen jou, de muziekliefhebber en -professional, om jouw aandacht. Laat weten dat jij het voortbestaan van live muziek (festivals en concerten) in Nederland ook belangrijk vindt.

Teken ook

https://liefdevoormuziek.nu/

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden