‘Mag ik even tussendoor’ van Adri Smits verschenen

Foto:

Deze week is de verhalen- en gedichtenbundel ‘Mag ik even tussendoor’ van Zoetermeerse auteur en dichter Adri Smits verschenen. Sinds een paar jaar huisvest Zoetermeer de auteur en dichter Adri Smits.

Van zijn hand is kortgeleden verschenen de autobiografie ‘De Esdoornvrucht’. Een aangrijpend verhaal over mishandelingen en pesten. Tijdens zijn verhuizing naar Zoetermeer kwam hij in een vlaag van opruimwoede verschillende schriftjes tegen met allerlei nog met de hand geschreven korte verhalen en gedichten. In de laatste schooljaar op de middelbare school had zijn docent Nederlands zijn opstel teruggegeven en hem in bedekte termen laten weten dat hij hem verdacht van plagiaat. Ieder ander zou waarschijnlijk boos zijn geworden bij zo’n valse beschuldiging, maar hij niet. Hij zag het als een compliment en een stimulans om de pen op te pakken. Niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk want in die tijd bestond een tekstverwerkingsprogramma helaas nog niet en een typmachine kon het één ouder gezin zich niet veroorloven.

Bij het zien van al dat oude handwerk, vond hij het een aantrekkelijke gedachte om zijn pensionering een zinvolle invulling te geven door eens te kijken hoe anderen zijn werk zouden vinden. Hij besloot lid te worden van de Poëziegroep Zoetermeer en zijn geschriften te delen. De feedback van de leden bleek een belangrijke stimulering om na te denken om te gaan publiceren.

Een korte bezinning heeft dan nu een eerste en zeker geen laatste, resultaat opgeleverd.

‘Mag ik even tussendoor’ deel 1 is het eerste boekje met korte verhalen. Recent nog heeft DWDD aandacht besteed aan het onderbelichte van korte verhalen schrijven. Elk kort verhaal in deze bundel wordt gevolgd door een aantal gedichten en soort van oneliners. Vaak ook gerelateerd aan het verhaal daarvoor.

Het geeft een inkijk in de gedachtewereld van Adri, in het heden en verleden, die met zijn pen in de maatschappij probeert te staan. Soms ontroerend en zeer betrokken, kritisch en met een knipoog.

Zijn boeken zijn verkrijgbaar via iedere boekhandel bij jou in de buurt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden