Ernya Hilton-de Kooter uit Zoetermeer biedt een andere blik op natuur en psychologie

Foto: Uitgeverij Boekscout

‘De geheime taal van de natuur – Her-verbinding naar inzicht en antwoorden’ van Ernya Hilton-de Kooter is een boek hanteerbaar voor vrouwen (en mannen), die op zoek zijn naar mogelijkheden om stress, burn-out en andere psychosociale problemen zelf op te kunnen lossen.

Dit boek is gebaseerd op toegepaste ecopsychologie, waar de natuur, mens en milieu een grote rol speelt. Dankzij de opdrachten en de verhalen van cliënten, weet de auteur de lezer te motiveren om zelf aan de slag te gaan. Dit unieke en inspirerende psychologieboek wordt sinds vrijdag 21 februari 2020 uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

‘Wat valt je op aan die boom, die je hebt uitgekozen?’ vroeg ik aan een cliënt tijdens een wandelsessie in de natuur. ‘Hij is groot, stevig en diepgeworteld,’ antwoordde ze met een verbaasde blik op haar gezicht.
‘Tja, wat moet een boom mij nou vertellen? Een boom is een boom, punt.’ ‘Die boom is groot, stevig en diepgeworteld. Kijk jij op dezelfde manier naar jezelf?’ vroeg ik aan mijn cliënt. ‘Nee absoluut niet, maar ik zou het wel willen!’ lachte ze.

Het is zo vanzelfsprekend voor velen dat de natuur er is, zonder ervan bewust te zijn wat de natuur ons kan leren over ons welzijn. Jij bent een onderdeel van de natuur en ook met dit deel hiermee (nog onbewust) verbonden.

Over de auteur

De natuur was altijd al belangrijk voor Ernya. Vanuit haar eigen ervaring tijdens een burn-out ging zij dagelijks, op verzoek van de arts, een wandeling maken in de natuur. Pas later kwam toevallig de opleiding counselor en coach op haar pad waar zij alle vier niveau’s met succes heeft voltooid en zich nu gediplomeerd ‘meester counselor en coach’ mag noemen. Ernya werkt vanuit haar hart en sterke intuïtie. Zij heeft sinds zij met haar praktijk begon op 14 februari 2008 al vele mensen met succes geholpen bij hun problemen. In de jaren die volgden, heeft zij haar praktijk verder ontwikkeld. Ze heeft studies gevolgd en onderzoek gedaan over Ecopsychologie in Amerika en dit toegepast tijdens haar sessies in de natuur. Waar al snel bleek dat de sessies veel intenser en korter waren dan gesprekken binnen. Haar specialisatie is Natuurcoaching- en counselling en Eco-Art coaching, waar zij nu ook met veel plezier workshops en cursussen in geeft . Daarnaast is zij kunstenares en hooggevoelig. Zij bezit een sterk beeldend empatisch vermogen wat een waardevolle kwaliteit is tijdens haar sessies. Haar liefde voor mens, dier en natuur zal zij haar verdere leven behouden, koesteren en mensen weer her-verbinden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden