Fotoexpositie Project Vitiligo

Foto: Tanja Milolaža

Vanaf 03 December kun je bij Forum Zoetermeer de fotoserie van Project Vitiligo bewonderen. Deze kun je vinden op het Educatie en Ontwikkeling Plein.

De serie is gemaakt door Tanja Milolaža en bestaat uit individuele portretten van meerdere modellen. Verschillende achtergronden, gender en leeftijden – en ze hebben allemaal vitiligo. De foto’s zijn prachtige, unieke beelden geworden en stralen kracht, humor en zelfbewustzijn uit die deze modellen absolut hebben. Ook hebben alle modellen hun persoonlijke verhaal gedeeld. Deze verhalen vormen, naast de beelden, een belangrijk onderdeel van het geheel en geven de foto’s een persoonlijke, intieme touch.

Vitiligo is een huidaandoening waarbij een verstoring optreedt in de aanmaak van huidpigment. De aandoening wordt gekenmerkt door pigmentverlies in huid en haar waardoor witte plekken ontstaan op het lichaam. Deze plekken kunnen op ieder lichaamsdeel voorkomen en variëren in grootte en vorm.

Elk jaar wordt op op 25 juni aandacht gevraagd voor vitiligo. Wereldwijd staan er mensen stil bij de huidaandoening die voorkomt bij minstens 0,5% van de wereldbevolking en ongeveer 2% van de Nederlandse bevolking. Met deze expositie wordt Vitiligo ook na juni onder de aandacht gebracht om zo het bewustzijn te verhogen. Laten we wat meer naar elkaar omkijken. Laten we het omarmen, de diversiteit onder de mensen vieren en bespreekbaar houden.

Nieuwschierig geworden?

De fotoserie is te bezichtigen vanaf 03 December 2019 tot 05 Januari 2020.

Op zondag 08 December is er tussen 14:00 en 15:00 uur een meet een greet met de modellen, een mooie gelegenheed om je support te laten zien.

Heb je naar aanleiding van de fotos en de verhalen vragen? Of wil je meer weten over vitiligo? Alle vragen mag je gerust stellen aan de aanwezige modellen.

Er is ook een mooie prijs te winnen. Daar moet je natuurlijk wel wat moeite voor doen. Kom naar het Forum en maak op 08 December een selfie met je favorite model uit de serie. Deel deze foto vervolgens online op Facebook of Instagram en tag het volgende:

  1. De fotoexpositie Project Vitiligo,
  2. Tanjaworld, photography
  3. Naam model
  4. Vergeet niet de fotopagina te liken op FB/Insta

De leukste foto wordt persoonlijk door de fotograaf uitgekozen en op 16 november bekend gemaakt. Ben jij de lucky one win je een wardebon ter warde van 25 euro te besteden voor een heerlijke lunch bij Barista Cafe te Zoetermeer.

  • Adres Stadhuisplein 1 2711 EC Zoetermeer
  • Openingstijden elke werkdag geopend tussen 08:00 en 20:00 uur in het weekend van 10:00 tot 18:00 uur
  • Routebeschrijving Met het openbaar vervoer kies je voor Randstadrailhalte Stadhuis of bushalte Oostwaarts.
  • Kom je met de auto, dan kun je gebruikmaken van een van de parkeergarages in de directe omgeving. De eerste twee uur kun je hier gratis parkeren.

Tanja Milolaža is een freelance fotografe, woonachtig in Zoetermeer, afgestudeerd aan de Fotovakschool te Rotterdam in 2018. Meer info op www.tanjaworldphotography.nl

Lees hier meer over dit project.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen