De Boekfiets maakt eerste ronde door Zoetermeer

Foto: De Bibliotheek Zoetermeer

In de periode van 28 oktober tot half november zal de gloednieuwe Boekfiets van Bibliotheek Zoetermeer uitrijden vanuit het Forum naar alle wijken van Zoetermeer.

De Boekfietsers lezen groepen peuters en kleuters voor in wijkbibliotheek Rokkeveen en bij een aantal scholen en IKC’s verspreid over Zoetermeer. Het thema ‘Herfst’ staat deze weken centraal.

Voor kinderen én hun ouders is het een feest om bij de interactieve voorleessessies aanwezig te zijn, ouders zijn dan ook van harte welkom. Dat geldt vanzelfsprekend ook voor opa’s, oma’s en verzorgers. Voor veel kinderen en hun ouders zal dit een eerste kennismaking zijn met de Boekfiets. Het samen zingen, dansen, bewegen en luisteren naar verhalen: alles is erop gericht om samen plezier te beleven aan taal en (voor)lezen.

Onlangs is het landelijke concept van De Boekfiets ook in Zoetermeer geïntroduceerd. De Boekfiets is een opvallende, aantrekkelijk vormgegeven bakfiets, vol met verhalen en interactieve spelletjes, gericht op de doelgroep 2-7 jaar. Met de Boekfiets wil Bibliotheek Zoetermeer peuters en kleuters laten ervaren hoe fijn het is om met taal en verhalen bezig te zijn, bij voorkeur samen met hun ouders. De Boekfiets rijdt uit naar alle wijken van Zoetermeer en brengt op deze manier het voorleesplezier letterlijk naar de Zoetermeerders toe.

Via de website https://www.boekfiets.nl/regios/zoetermeer kun je zien op welke dagen en op welke locaties de Boekfiets een voorleesprogramma verzorgt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden