Jan Brokken te gast in het Forum

Jan Brokken
Foto: Bibliotheek Zoetermeer / Jelmer de Haas

Op zondag 6 oktober is schrijver Jan Brokken te gast in de Talkshow Boek&Meer, die deze keer in het teken staat van de Maand van de Geschiedenis.

Jan schreef vele romans, verhalenbundels, reisverhalen en non-fictie boeken waarmee hij een aantal keer in de prijzen viel. Drie van zijn boeken zijn verfilmd en een vierde boekverfilming is in voorbereiding. Veel aandacht zal er zijn voor zijn recente werk, met name ‘De rechtvaardigen’, recent genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs 2019.

In de derde van een reeks van vierTalkshows Boek&Meer praat presentator Laurens de Groot met Jan over zijn boeken, de bijzondere verhalen en waarom geschiedenis een grote rol speelt in zijn boeken. Na afloop van de talkshow signeert Jan Brokken zijn boeken die ter plekke door Boekhandel de Kler worden verkocht. De Talkshow Boek&Meer vindt plaats in het Forum, de hoofdvestiging van Bibliotheek Zoetermeer, en start om 15.00 uur en duurt tot ca. 16.30 uur. Kaarten € 10,00 (leden) en € 12.50 (niet leden) zijn online verkrijgbaar op www.bibliotheek-zoetermeer.nl.

Jan Brokken

Jan Brokken studeerde journalistiek en politicologie en werkte voor dagblad Trouw en weekblad Haagse Post. In 1984 debuteerde hij met De provincie. Brokken is documentalist, journalist en biograaf. Dit komt in veel van zijn boeken samen. Het observeren, luisteren, de ramen van je geest wijd open zetten bevalt hem. Zijn werk is in veertien talen uitgebracht. Na vele jaren wonen en reizen in het buitenland keert hij in 2002 terug naar Nederland en woont nu afwisselend in Amsterdam en aan de Franse Atlantische kust.

De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen brengen we geschiedenis onder de aandacht, ook in het Forum. Voor meer informatie, kijk op www.maandvandegeschiedenis.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden