Bezoek de open Monumentendag op speelboerderij Het Buitenbeest

Foto: Gemeente Zoetermeer

Dit weekend (14 en 15 september) zijn de Open Monumentendagen. In heel Nederland kunt u monumentale en bijzondere gebouwen bezichtigen.

Wist u dat de oude boerderij op speelboerderij Het Buitenbeest een monument uit 1811 is? Tijdens de ‘Open Monumentendag’ op zaterdag 14 en zondag 15 september, van 13.00 tot 16.00 uur, komt u er alles over te weten.

Bezoek de (kleine) tentoonstelling over de monumentale boerderij en kom erachter waarom het nu een Rijksmonument is. De boerderij is het type langhuis boerderij omdat de bijbehorende stallen in het verlengde van het woonhuis staan. In die tijd het was een groot boerenbedrijf, nu is het een van de stadsboerderijen die Zoetermeer rijk is. In de stallen staan nog steeds koeien, geiten en varkens, die jong en oud gratis kunnen bezoeken. Het thema van de Monumentendagen 2019 is plekken van plezier: naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor hun plezier? We nodigen iedereen van harte uit.

Oud-Hollandse spelletjes

De kinderen kunnen op zondag 15 september naast dieren knuffelen, ook op het boerenerf meedoen met oud-Hollandse spelletjes. Op het speeleiland kunnen ze in het activiteitencentrum knutselen en op de natuurspeelplek spelen. De activiteiten zijn gratis.

Speelboerderij Het Buitenbeest is te bereiken via de Voorweg 93 of Belvédèrebos 270, telefoonnummer 079-352 0624.

Open Monumentendag

Voor meer informatie: www.openmonumentendag.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0