Feestelijk concert CVE Cantica

Foto: CVE Cantica

Op zaterdag 12 oktober geeft het Christelijk Vocaal Ensemble Cantica ter gelegenheid van het 35 jarig bestaan een feestelijk lustrumconcert in de Oude Kerk te Zoetermeer.

Het jubileum is aanleiding om een mooi programma samen te stellen en uit te gaan voeren. Christelijk Vocaal Ensemble Cantica begint met de eerste delen van een meesterwerk van J.S. Bach, de Hohe Messe (BWV 232). In de eerste maten worden musici en publiek als het ware een muzikale kathedraal ingeleid van sublieme schoonheid om vervolgens geboeid te worden door muziek van bijzondere klasse. Hierop aansluitend wordt de feestelijke Cantate 191 Am Weinachtsfeste “Gloria in excelsis Deo” uitgevoerd, waarvan het Gloria door de componist ook in de Hohe Messe is gebruikt.

Na de pauze voert Christelijk Vocaal Ensemble Cantica twee werken van Antonio Vivaldi uit. Als eerste het Magnificat (RV 610) en vervolgens het Gloria in D-dur (RV 589).

Aan dit bijzondere concert werken naast het CVE Cantica als instrumentalisten mee het “Margaretha Consort” en Ronald de Jong (klavecimbel). Als vocalisten zijn Marjon Strijk (sopraan), Hilde van Ruymbeke (sopraan), Barnabas Hegy (alt), David van de Braak (tenor) en Bram Trouwborst (bas) te horen.

  • Aanvang: 20.00 uur, kerk open: 19.30 uur
  • Adres: Dorpsstraat 59, 2712 AD Zoetermeer
  • Toegangsprijs: € 20,00 voorverkoop en € 22,50 bij de kerk, incl. programmaboekje en drankje in de pauze
  • Bestelling van kaarten via de website www.cvecantica.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden