1700 basisschoolleerlingen maken kennis met klassieke muziek

Foto: CKC & partners

Tijdens muziekfestival Klassiek Zoetermeer bezoeken meer dan 1700 basisschoolleerlingen CKC & partners om kennis te maken met klassieke muziek. De leerlingen brengen tussen 1 en 5 juli een bezoek aan het centrum voor kunst en cultuur waar ze een inspirerend programma te wachten staat.

Liesbeth Eshuis, projectleider vanuit CKC & partners vertelt: “We beginnen het bezoek met een mini klassiek concert in onze Theaterzaal. Het concert, bestaande uit 2 contrasterende stukken zoals langzaam-snel of blij-droevig, wordt uitgevoerd in een combinatie van piano met klarinet, fagot, cello of blokfluit. Op 4 juli bezoeken we zelfs de Oude Kerk voor een mini concert van orgel en zang.”

Bijzonder is dat de leerlingen na het introductieconcert aan de slag gaan met een workshop beeldend, muziek, dans, zang, poëzie of animatie. “Het net daarvoor bezochte klassieke concert vormt dus de inspiratiebron voor de workshop”, aldus Liesbeth. ‘Speciaal is ook het feit dat voor kleuters het concert op woensdag live te volgen is vanuit de klas via een livestream, waarna ook zij aan de slag gaan met een workshop.’

Klassiek Zoetermeer

Muziekfestival Klassiek Zoetermeer brengt ‘live’ klassieke muziek naar een groot publiek en wordt georganiseerd door Floravontuur Promotie Zoetermeer in samenwerking met CKC & partners. Het laagdrempelige programma zit vol activiteiten waarbij klassieke muziek centraal staat. Het festival vindt van 25 juni t/m 7 juli plaats op verschillende locaties in Zoetermeer en de meeste activiteiten zijn gratis toegankelijk. Ga voor meer informatie naar www.klassiekzoetermeer.com.

Inschrijving en deelname aan het Scholenprogramma van Klassiek Zoetermeer verloopt via de basisscholen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden