Vertrekt Cultuurpodium de Boerderij uit Zoetermeer?

Foto: Redactie Zoetermeer

De Perspectiefnota van de gemeente Zoetermeer heeft grote impact op het culturele leven in Zoetermeer. Zo verdwijnen volgens het voorstel vestigingen van de bibliotheek en wordt ook de subsidie op Cultuurpodium de Boerderij verminderd.

Als reactie op de Perspectiefnota verscheen vandaag een noodkreet op de Facebook-pagina van de Boerderij. Onder de kop “Cultuurpodium Boerderij zoekt ambitieuze gemeente” schreef de nummer 3 concertzaal van de wereld volgens Prog Magazine (zie dit artikel) het volgende: “Vanwege de voorgenomen gemeentelijke bezuinigingen, is Cultuurpodium Boerderij noodgedwongen op zoek naar een ambitieuze gemeente die mee wil bouwen aan een toekomstbestendig poppodium.

De Boerderij neemt voor die gemeente heel veel waardevols mee. Ze omschrijven dat in de bieding inbegrepen zit: “120 gemotiveerde vrijwilligers, een professionele staf, internationale programmering, Internationale bekendheid en uitstraling, economische spin-off, en 50.000 bezoekers per jaar uit binnen- en buitenland. Kortom een culturele aanwinst voor elke gemeente.“.

De reactie van De Boerderij is ludieker dan de reactie van de Bibliotheek, maar in de kern worden beide instellingen flink geraakt door de voorgenomen bezuinigingen. De gemeenteraad bespreekt de Perspectiefnota 2020 op 24 juni en 1 juli tijdens het Voorjaarsdebat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen