Lezing over De Goden van Egypte op 20 januari in het Forum

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Op zondagochtend 20 januari geeft archeoloog Diana de Wild, docent van de Volksuniversiteit, een cultuurlezing over De Goden van Egypte De lezing vindt plaats op zondagochtend 20 januari van 11.00 – 12.00 uur in de commissiezaal in het Forum op de begane grond.

De toegang bedraagt €10,00 voor leden en €12,50 voor niet-leden. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.bibliotheekzoetermeer.nl

Farao’s en Goden komen tot leven in deze lezing door Archeoloog Diana de Wild. Maak kennis met de fascinerende en mystieke wereld van de oude Egyptenaren. Goden, godsdienst en magie hadden grote invloed op de dagelijkse gang van zaken in het Egyptische rijk.

Tentoonstelling Deze lezing sluit aan bij de tentoonstelling ‘Goden van Egypte’ in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, met ruim vijfhonderd beelden van goden en godinnen. De tentoonstelling omvat meer dan vijfhonderd objecten uit binnen- en buitenlandse musea: imposante beelden van goden en godinnen, magische papyri, gouden sieraden en kleurrijk beschilderde mummiekisten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen