Denk mee over een kunstwerk langs de Zegwaartseweg

De Aardappelmannetjes (Joost van den Toorn)
De Aardappelmannetjes (Joost van den Toorn)
Foto: Redactie Zoetermeer

Aan de Zegwaartseweg is ruimte voor een kunstwerk. Wilt u meedenken over hoe dit eruit moet zien en waar dit moet staan? Meld u dan aan voor de projectgroep ‘kunstopdracht Zegwaartseweg’.

Beeldende kunst is belangrijk voor de beleving van de leefomgeving. Ook is het een ontmoetingsplek, een opvallend punt dat iedereen herkent. Langs de Zegwaartseweg komt een nieuw kunstwerk. Niet alleen de beeldende kwaliteit van het toekomstige kunstwerk is belangrijk. Het kunstwerk moet ook passen bij de historische en culturele betekenis van de locatie. Daarom richten we een projectgroep op die nadenkt over de locatie en de precieze opdracht voor het kunstwerk.

Projectgroep en proces

In de projectgroep komen inwoners, ondernemers en de gemeente bij elkaar. Gezamenlijk formuleert de projectgroep de wensen en eisen waaraan het kunstwerk moet voldoen. Ook gaan zij opzoek naar een geschikte locatie. Een kunstenaar maakt vervolgens 3 schetsideeën waaruit een keuze wordt gemaakt. De kunstenaar maakt dan het definitieve ontwerp en gaat aan de slag. Volgens de planning zal het kunstwerk eind 2019 gereed zijn. Als u meedoet, investeert u in totaal 10 tot 12 uur in dit project, verspreid over een jaar. De bijeenkomsten met de projectgroep vinden meestal overdag plaats.

Meedoen?

Bent u de betrokken inwoner die wij zoeken? Stuur dan voor 1 november 2018 een e-mail met een korte motivatie naar [email protected]. Ook voor meer informatie en vragen kunt u mailen.
Meer weten over kunst? Kijk op www.zoetermeer.nl/kunst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen