Kunst ontmoet 3D scan methode

Foto: CKC & partners

Kunst en cultuur liefhebbers opgelet! Het Digital Art Lab experimenteert met een 3D scan methode om kunstwerken vanuit 360 graden weergave te bekijken. Tijdens een succesvolle inspiratiesessie bij CKC & partners op donderdag 19 april hebben de labjongeren de kansen en mogelijkheden van 3D scan software met kunst en cultuur geïnteresseerden gedeeld.

Maar liefst 20 kunst en cultuur geïnteresseerden binnen CKC & partners en daarbuiten woonden de inspiratiesessie bij. De zogenoemde ‘labfreaks’ Jordy Bouter en Riemer Jonkers deelden hun bevindingen van het experiment en zette dit om naar kansrijke ideeën voor de kunstdisciplines, zoals digitaal exposeren. Het Digital Art Lab gaat nu met verschillende kunstenaars aan de slag om deze methode in de praktijk te brengen.

Het Digital Art Lab is dit project gestart vanuit haar innovatieambitie. Met dit project wil het de mensen dichter bij de geschiedenis brengen. Vanuit de kunst en cultuur sector is er meer vraag naar innovatie. De Labfreaks hebben de methode getest op software en scantechnieken, waarbij ze tot in detail hebben gekeken naar de verfijning van het proces om een tot een natuurgetrouw beeld te komen. Hierdoor wordt het mogelijk om tastbare kunstwerken digitaal te exposeren.

Voor wie deze sessie heeft gemist, is het mogelijk aan te sluiten bij de volgende inspiratiesessie. Deze datum wordt nader bepaald. Geïnteresseerden zijn van harte welkom. Ga voor meer informatie naar digitalartlab.nl of mail naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen