Spannende finale HKZ-CKC Muziekconcours 2018

Foto: CKC & partners

Afgelopen vrijdag 13 april vond de spannende finale van het HKZ-CKC Muziekconcours 2018 plaats. Twaalf solisten en vier ensembles gingen de strijd aan om de eretitels.

De zestien getalenteerde solisten en ensembles presenteerden zich in de Theaterzaal van CKC & partners aan een groot publiek en de vakjury, bestaande uit David van Ooijen, Don Rooks, Ella Dijkhuizen, Johan Nühn, Lucia Arends en Robert-Jan Hoffman. Aan het einde van de spannende avond reikte wethouder Robin Paalvast de publieksprijs uit aan het jonge vioolensemble The Young Fiddlers. Djembé-trio Luuk, Willem en Laurent ging naar huis met de eerste prijs in de categorie ensembles.

Bij de solisten t/m 11 jaar won violiste Sanne Lam, bij solisten t/m 17 jaar won de getalenteerde drummer Michiel de Groot. En in de categorie 18 jaar en ouder kwam dwarsfluitiste Lisanne van Oosterhoud als winnaar uit de bus. Dit jaar is ook de prijs The Hague Brass uitgereikt, vernoemd naar het ensemble die is opgericht door Robert-Jan Hoffman. Deze prijs is gewonnen door fagottist Casper Bleichrodt. Wij feliciteren alle talenten met de welverdiende prijzen!

Voorrondes vol talent

De winnaars behoren bij de topacts uit een gezelschap van 60 acts. Bij de voorrondes in maart liet deze grote hoeveelheid deelnemers, zowel solisten als ensembles, zien dat Zoetermeer beschikt over een goede dosis muzikaal talent. Uiteindelijk drongen 16 acts door tot de finale.

Naast eeuwige roem hebben de winnaars verschillende prijzen gewonnen, waaronder een meeloopdag en een masterclass door Codarts Rotterdam, een optreden en vrijkaarten voor het Residentie Orkest en een meespeelmoment met The Hague Brass. CKC & partners, alle deelnemers en het publiek kijken terug op een zeer geslaagde avond! Het HKZ-CKC Muziekconcours 2018 werd gesponsord door HKZ Specialisatie, Codarts Rotterdam, Residentie Orkest, X10C.com en het Residentie Orkest.

Inmiddels is het HKZ-CKC Muziekconcours, dat voor het eerst werd georganiseerd in 2001, uitgegroeid tot het meest belangrijke en prestigieuze muziekevenement bij CKC & partners.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen