Nieuw cultureel programma 55-plussers

Foto: Timpaan Muziek (stockphoto)

CKC & partners introduceert in maart 2018 een nieuw programma speciaal voor 55-plussers. Het programma heet ‘Uit de Kunst!’ en bestaat uit korte reeksen of eenmalige activiteiten die overdag plaatsvinden.

Chi Nguyen-Ta, marketing CKC & partners: ‘We hebben natuurlijk al heel veel activiteiten die ook interessant zijn voor 55-plussers, maar dit programma is echt samen met hen ontwikkeld. Deze ‘jonge’ ouderen zijn niet alleen met suggesties gekomen voor activiteiten, maar hebben ook meegedacht over de invulling ervan. Bovendien hebben ze de activiteiten proefgedraaid. We werken regelmatig met klantenpanels en klankbordgroepen, maar deze keer was het door de sterke en intense samenwerking extra bijzonder.’

Het programma

Het programma is heel divers: ‘We starten op 5 maart met Theater 55+, 6 maart met een kennismakingscursus schilderen die door 3 docenten wordt verzorgd, 8 maart met de fotogroep, 12 maart met de textielcursus, 15 maart met klassiek ballet 55+ en een lezing over ‘Kunst in de gouden eeuw’, 22 maart met het muziekcafé en een lezing over de impressionisten en 29 maart met een lezing over ‘De Stijl’. Een groot en divers aanbod dus, voor ieder wat wils.

Het muziekcafé zal vanaf 22 maart elke donderdag van 13.00 – 14.30 plaatsvinden in onze vernieuwde Lounge. De toegang is gratis en speciaal voor muziekliefhebbers. Het is de bedoeling dat mensen hun favoriete cd’s of platen meenemen. We luisteren naar elkaars favoriete muziek en onder de begeleiding van een musicus ontdekken we wat een stuk zo bijzonder maakt. Ook de textielcursus van 4 weken, waarin deelnemers een foto op textiel gaan verbeelden, is bijzonder. De deelnemers zijn vrij in hun keuze voor de techniek: portretborduren, quilten, vilten, zeefdrukken. Het resultaat is een emotioneel cadeau voor jezelf of een dierbare. De fotogroep is speciaal voor iedereen die het leuk vindt om foto’s te maken. Het doel van deze groep is om elkaar te inspireren en te adviseren. Een digitale fotografie docent is aanwezig voor begeleiding en advies. De bijeenkomsten vinden in het Digital Art Lab plaats, een prachtige ruimte met goede apparatuur. Men kan voor meer informatie en/of aanmelden naar www.ckc-zoetermeer.nl/uitdekunst. Ook is iedereen van harte uitgenodigd om bij ons langs te komen voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen