Barbara, een leven in beeld – Theatermonoloog

Foto: Terra Art Projects

Kom op zondag 15 oktober naar de humoristische en ontroerende theatermonoloog over het leven en werken van Barbara Hepworth, ‘one of the greatest’ van de 20ste-eeuwse Engelse beeldhouwkunst.

De voorstelling, die op initiatief van Stichting Terra Art Projects plaatsvindt in het Stadsmuseum, is gebaseerd op Hepworths bewogen en bevlogen leven. Een leven dat werd bepaald door haar beeldend werk, maar ook door de zorg voor vier kinderen uit twee huwelijken. In de tweede helft van de 20ste eeuw, waarin de kunstwereld werd gedomineerd door mannen, wist zij desondanks een vooraanstaande positie te verwerven.

“Ik kan gevoed worden door moeder te zijn. Ik, een vrouw die kan koken en kinderen krijgen en kinderen met mazelen kan verzorgen, zelfs drie tegelijk. Ik word daardoor gevoed als kunstenaar. Ja…ja…ja toch?!”

Barbara Hepworth was tijdgenote van en bevriend met Henry Moore, Alexander Calder en Piet Mondriaan. Veel mensen en kunstliefhebbers kennen deze mannen, maar hebben nog nooit van Hepworth gehoord. Regisseur Pip Kelting en de vertolker van Hepworth, Annemiek Lelijveld, vinden dat zij het verdient om in Nederland in bredere kring bekend te worden en een inspirerend voorbeeld te zijn.

Informatie

Tickets (inclusief hapje en drankje) zijn voor €15,- te bestellen via: [email protected]. Het aantal plekken is beperkt, dus meld je tijdig aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen