Boosterprik halen op het Stadhuis

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Zoetermeerders die een uitnodiging krijgen voor een boostervaccinatie, kunnen volgende week dinsdag 7 december en vrijdag 10 december die prik op afspraak halen op het Stadhuis. Tegelijkertijd is de gemeente Zoetermeer op zoek naar een andere geschikte locatie met meer ruimte. Zo kunnen inwoners de boosterprik in hun eigen stad halen.

De boostervaccinatie is gestart. Deze extra prik is nodig om de weerstand tegen het coronavirus op peil te houden. Ouderen vanaf tachtig jaar krijgen nu een uitnodiging. Tot nu toe konden ze deze prik alleen op priklocaties buiten de stad halen. ‘Het is belangrijk dat ouderen in Zoetermeer terechtkunnen voor deze boosterprik,’ aldus wethouder Ingeborg ter Laak. ‘Als zij buiten de stad moeten gaan, werkt de reisafstand echt drempelverhogend. Daarom ben ik blij dat zij nu tijdelijk op het Stadhuis op afspraak een boosterprik kunnen halen. We zijn nog in overleg voor een andere geschikte locatie waar ook meer ruimte is.’

Inwoners die een oproep hebben gekregen voor een boostervaccinatie, kunnen via de GGD nu voor dinsdag 7 december en vrijdag 10 december een afspraak maken op het stadhuis. Op deze dagen is het niet mogelijk om zonder afspraak in te lopen.

Tot eind van het jaar op woensdag en zaterdag inloop 1e en 2e prik

Het is mogelijk om het Stadhuis op deze dagen tijdelijk in te richten als prikpost voor de boostervaccins, omdat deze plek op woensdag en zaterdag ook al ingericht is als inlooplocatie voor de eerste en/of tweede prik tegen corona. Tot het eind van het jaar kunnen inwoners op woensdag van 9.00 tot 16.00 en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur binnen lopen voor hun éérste en/of tweede prik. Inwoners kunnen deze dagen gewoon langskomen bij de ingang van het Stadhuis-Forum aan het perron van de RandstadRail. Een afspraak maken is niet nodig, Mensen moeten wel een identiteitskaart of paspoort meenemen en een mondkapje dragen. Op Eerste Kerstdag is de prikpost gesloten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen