Burgemeester Bezuijen onthult kunstwerk ‘Kinderen in tijden van corona’

Foto: Gemeente Zoetermeer

Hoe beleven kinderen in onze stad de coronatijd? Vorig jaar vroeg de gemeente via de basisscholen in de stad aan kinderen wat zij vonden van de coronatijd. Honderden tekeningen, knutselwerken, geschreven verhalen en gedichten werden na deze oproep op het Stadhuis bezorgd.

Alle inzendingen zijn nu samengebracht in één groot kunstwerk: ‘Kinderen in tijden van corona’. Burgemeester Michel Bezuijen onthult samen met vier kinderen het kunstwerk op woensdagmiddag 7 juli in het Stadshuis van Zoetermeer.

De coronacrisis heeft ook voor kinderen in Zoetermeer een grote impact gehad. Jan Pieter Lokker, de waarnemend burgemeester van Zoetermeer, riep in het voorjaar van 2020 via een videoboodschap kinderen in de stad op om hun gevoel bij corona vast te leggen als herinnering aan de bijzondere tijd.

Honderden inzendingen

Na de oproep werden er honderden tekeningen, knutselwerken, handgeschreven brieven en verhalen bezorgd op het Stadhuis. Stuk voor stuk persoonlijke belevenissen van kinderen over hun gevoel in de coronatijd. De gemeente bracht alle inzendingen samen in één groot kunstwerk. De inzendingen vormen een mozaïek met de afbeelding van de Mandelabrug; een icoon in de stad en beeltenis van de verbinding met elkaar in Zoetermeer. Door de lange tweede coronalockdown kon het kunstwerk helaas niet eerder worden onthult.

Een blijvende herinnering

Jack en Noortje van basisschool Het Noorderlicht en Melissa en Levi van basisschool De Oostwijzer stuurden ook een inzending in en kwamen het kunstwerk met de nieuwe burgemeester van Zoetermeer, Michel Bezuijen, onthullen. Burgemeester Michel Bezuijen: “Het kunstwerk is een blijvende herinnering aan de coronatijd gezien door de ogen van onze jongste Zoetermeerders. Een prachtig en waardevol initiatief. Mooi om te zien dat er zoveel kinderen meegedaan hebben aan de oproep.” Het kunstwerk ‘Kinderen in tijden van corona’ is na te onthulling te zien in de entreehal van het Stadshuis aan de Engelandlaan 502.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen