Heropening cultuursector: Musea, theaters, bioscopen bezoeken mag weer

Foto: Gemeente Zoetermeer

Het is eindelijk zover: vanaf 5 juni kunnen musea, theaters, bioscopen en concertzalen weer gedeeltelijk open voor publiek. Om dit te vieren werd vandaag bij het Stadstheater het theaterdoek symbolisch geopend in aanwezigheid van cultuurwethouder Paalvast.

“Onze cultuursector is de afgelopen jaren zwaar getroffen. Ik heb veel waardering voor de manier waarop het culturele veld, ondanks de beperkingen, toch een cultuurzomer en winter wist te organiseren. We merkten ook hoeveel we kunst en cultuur missen. We mogen nu eindelijk weer live genieten van een tentoonstelling, een theatervoorstelling, een concert of een film, dus ga er vooral gezellig op uit deze zomer en maak er gebruik van.” aldus de wethouder.

Voorbereidingen

Culturele instellingen zijn druk bezig met hun voorbereiding. In het Stadstheater is begonnen aan de opbouw van hun eerste voorstelling van aanstaande zondag: het koffieconcert van pianotalent Nikola Meeuwsen. “Niet alleen bij ons, maar bij alle instellingen en artiesten heerst er enthousiasme en opluchting. We staan met zijn allen te popelen om bezoekers te ontvangen en ze te vermaken met een mooi programma. In het Stadstheater is het doek alvast geopend.” aldus Hilko Folkeringa (directeur Stadstheater).

Cultuurmakers

Zoetermeerse theatermaker Laurens de Groot, ook wel bekend als ‘Man met Koffer’ was ook aanwezig in het Stadstheater. “Het afgelopen jaren hadden veel van ons weinig opdrachten en konden we niet doen wat we het liefste wilden doen. Optreden voor mensen. Ze plezier brengen. En dat gemis ligt niet alleen bij de maker. Het publiek heeft net zo goed de optredens gemist. En het is juist die interactie tussen publiek en artiest die theater zo bijzonder en magisch maakt. Ik kan niet wachten op weer te beginnen.”

Voorwaarden

Houd bij het plannen van een bezoek nog wel rekening met enkele voorwaarden. Zo geldt een reserveringsplicht en een registratie en gezondheidscheck vooraf. Daarnaast wordt gewerkt met gecontroleerde in- en uitstroom. Raadpleeg voorafgaand de website van de desbetreffende instelling.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen