Ook mondkapjes en blokuren in Zoetermeerse bibliotheken

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Evenals in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven krijgen ook inwoners van Zoetermeer het dringende advies een mondkapje te dragen in publieke ruimtes. Een advies dat in steeds meer winkels en publieke gebouwen geldt … vanaf 1 oktober ook in de bibliotheken.

‘Als bibliotheek vinden wij de gezondheid van onze bezoekers en medewerkers heel belangrijk’, zegt directeur Joke Mos. ‘Daarom hebben ook wij maatregelen moeten treffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. We hebben er alles aan gedaan om het Forum en de wijkvestigingen corona-veilig te maken. Die maatregelen blijven en vanaf 1 oktober komt daar nog een extra veiligheidsmaatregel bij en vragen wij onze bezoekers en medewerkers een mondkapje te dragen.’

Mondkapje mag af bij zitten

Bezoekers blijven van harte welkom in het Forum en de wijkvestigingen. De dringende vraag een mondkapje te dragen, geldt alleen als mensen zich door de bibliotheek bewegen. Zodra bezoekers plaatsnemen in bijvoorbeeld het Forum Café, aan de leestafel, op een studieplek of bij een spreekuur, dan mag het mondkapje af als zij dat liever willen.

Ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid

Er is ook gedacht aan mensen die om gezondheidsredenen liever op een rustig moment naar het Forum of de andere vestigingen van de bibliotheek komen. Op de volgende tijdstippen zijn de bibliotheken gereserveerd voor ouderen en anderen met een kwetsbare gezondheid:

  • op maandagen van 14.00 – 15.00 uur in Rokkeveen;
  • op dinsdagen van 17.00 – 18.00 uur in Oosterheem;
  • op donderdagen van 11.00 – 12.00 in het Forum.

‘Vanzelfsprekend zijn deze bezoekers welkom op elk gewenst openingsmoment’, vervolgt Joke Mos. ‘Maar speciaal voor hen hebben we rustige uren gereserveerd. Ook op deze rustige momenten vragen wij bezoekers een mondkapje te dragen.’

Bibliotheek blijft fijne plek

De mondkapjesmaatregel blijft tot nader order van kracht. ‘Veiligheid gaat boven alles. Maar ook mét mondkapje blijven de bibliotheken voor alle Zoetermeerders een fijne plek om te lezen en te leren, om informatie en advies te krijgen en om leuke dingen te doen. Een plek waar alle inwoners welkom zijn’, aldus Joke Mos.

Mondkapjes zijn verkrijgbaar bij de entree van het Forum. Kijk op www.bibliotheek-zoetermeer.nl voor een overzicht van alle coronamaatregelen in de bibliotheek.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden