Coronahoesten hard aangepakt

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Op 5 april werd er melding gedaan van een winkeldiefstal bij de Albert Heijn in Rokkeveen. Er zouden twee verdachten zijn en één hiervan zou niet mee willen werken met het personeel van de Albert Heijn.

De verdachten waren al buiten het winkelcentrum waar zij uiteindelijk door omstanders werden aangehouden.

De verdachte die niet mee wilde werken, liet dat duidelijk merken bij zijn aanhouding. De twee omstanders die hem in bedwang hielden werden namelijk door de verdachte meerdere malen gericht in het gezicht gehoest. Hierbij werden daadwerkelijk de spetters van het hoesten gevoeld. De verdachte riep hier ook bij dat hij corona had. Meerdere getuigen hebben dit zien en horen gebeuren.

Toen de politie ter plaatse was hebben zij met gebruik van beschermingsmiddelen de verdachten overgenomen en hebben de agenten een zogenaamd spuugmasker omgedaan. Dit om te voorkomen dat er verder nog gehoest of gespuugd kon worden.

Van de omstanders is een aangifte opgenomen in verband met het ‘coronahoesten’ en uiteraard ook een aangifte van de Albert Heijn voor de winkeldiefstal. De coronahoester moest dinsdag voor de rechter verschijnen bij een SuperSnelRechtzitting.

Het zogenaamde coronahoesten wordt door het Openbaar Ministerie als zeer kwalijk gezien en er worden dan ook hoge straffen geëist. De verdachte kreeg afgelopen dinsdag te horen dat beide feiten bewezen werden geacht en heeft hier een gevangenisstraf van vijf maanden voor opgelegd gekregen. De verdachte heeft nog wel de mogelijkheid om in hoger beroep te gaan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden