Provincie Zuid-Holland pakt coronacrisis vraaggericht aan

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Ook in Zuid-Holland neemt met de coronacrisis het aantal zieken en ziekenhuisopnames toe en heeft het virus ongekende impact op alle sectoren in de provincie. Hiermee groeit de bezorgdheid onder alle inwoners, ondernemers en organisaties.

De provincie Zuid-Holland helpt vraaggericht en heeft continu contact met partners, bedrijven en andere overheden om de behoefte voor hulp vanwege de coronamaatregelen in beeld te brengen. Dat schrijven Gedeputeerde Staten in een nieuwe update aan Provinciale Staten.

Vervoer

Zo is de provincie samen met medeoverheden in gesprek over de mogelijkheid van aanvullende steunmaatregelen voor vervoerders vanuit het Rijk. De provincie wil bereikbaar blijven en zorgen dat mensen in vitale beroepen naar hun werk kunnen. Als grote werkgever voor weg- en waterbouw vindt de provincie het belangrijk dat werkzaamheden door kunnen gaan. Door de afgenomen verkeersdrukte leveren werkzaamheden minder verkeershinder op. Dat betekent dat we waar mogelijk samen met de markt en omgeving samenwerken om onderhoudswerkzaamheden eerder of sneller uit te voeren.

Ondersteuning voor ondernemers

De provincie sluit zich aan bij het initiatief van de Taskforce Korte Ketens om een landelijke campagne te starten om voedsel uit de buurt bij de inwoners te brengen. Via Voedselfamilies Zuid-Holland helpen we om nieuwe initiatieven zoals Local Goodness Box en Support your Locals, onder de aandacht van de inwoners te brengen. Ook blijft de provincie meedenken over oplossingen voor de tuinbouwsector, die hard getroffen is. Dat gebeurt in een crisisorganisatie, ondergebracht bij Greenports Nederland. Daarnaast heeft de provincie een extra editie van het Startup in Residence-programma gelanceerd. Hierin werken overheden en innovatieve startups samen om hun vaardigheden, diensten en/of producten in te zetten voor de vraagstukken die door de coronacrisis ontstaan. Vrijdag brengt de provincie in samenwerking met InnovationQuarter en de Economic Board Zuid-Holland (EBZ) een nieuwe coronamonitor uit over de impact op de Zuid-Hollandse economie.

Recreatie

Ook voor de komende weken vraagt de provincie aan alle inwoners om de richtlijnen van het kabinet en het RIVM te volgen en zoveel mogelijk binnen te blijven. Natuurmonumenten en Zuid-Hollands Landschap hebben een aantal drukke natuur- en recreatiegebieden in Zuid-Holland benoemd, die inwoners vanwege de drukte beter kunnen mijden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen