Provincie koppelt startups aan vraagstukken coronacrisis

Foto: Provincie Zuid-Holland

De provincie lanceert samen met WorldStartup het platform ‘ResilientSociety’. Hierop kunnen innovatieve bedrijven oplossingen aandragen voor maatschappelijke vraagstukken die door de coronacrisis zijn ontstaan.

Adri Bom-Lemstra, gedeputeerde Economie en Innovatie: “Met dit platform brengen we die innovatieve bedrijven en maatschappelijke vraagstukken samen.”

Veerkracht gevraagd

Het coronavirus houdt ons land in de greep. Komende tijd zullen wij te maken krijgen met de maatschappelijke en sociale gevolgen van deze pandemie. Reden voor de provincie en de WorldStartup het al bestaande Startup in Residence-programma tijdelijk anders vorm te geven. In dit programma nodigen we innovatieve bedrijven uit om hun vaardigheden, diensten en/of producten in te zetten voor de vraagstukken die door de coronacrisis ontstaan. Denk aan vraagstukken als ‘hoe houden artsen goed patiëntencontact’ en ‘hoe combineer je vraag naar werk met het aanbod’. De provincie zal zelf ook enkele challenges lanceren en biedt voor passende andere challenges haar netwerk en financiering aan.

Bom-Lemstra: “De coronacrisis heeft flinke impact op inwoners, ondernemers en organisaties. Het levert nieuwe vraagstukken op. Tegelijk weet ik dat er in Zuid-Holland ontzettend veel innovatieve ondernemers zijn met energie om hier de schouders onder te zetten. Met dit platform brengen we die innovatieve bedrijven en maatschappelijke vraagstukken samen.”

Stimuleren van open innovatie

De maatschappelijke en sociale gevolgen van de crisis zijn niet precies te voorspellen en zullen de komende weken en maanden bovendien snel veranderen. Hier ligt een gat dat de overheid niet alleen kan dichten. Een oplossing ligt in het stimuleren van open innovatie, ofwel het innoveren over de grenzen van organisaties heen. Dit programma is een initiatief van de provincie Zuid-Holland en WorldStartup in samenwerking met o.a. Dell, T-Mobile, Den Haag (ImpactCity) en Rotterdam (UP!Rotterdam).

Doe jij mee?

Wil jij aansluiten bij een project, heb je zelf een vraagstuk of heb je een oplossing. Kijk op deze website voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen