Meerpunt is er ook in deze tijd voor ouders

Foto: CJG Meerpunt Zoetermeer

Hoe kan ik in gesprek met mijn kind over het coronavirus? Hoe leg ik mijn kind uit wat er aan de hand is? Hoe breng ik structuur aan in de dag en hoeveel tijd besteden we aan het schoolwerk?

Door het coronavirus is het leven van iedereen flink veranderd en dat kan bij ouders een heleboel vragen oproepen. Bij het Meerpunt kunnen ouders en mede-opvoeders terecht met vragen en zorgen, voor een luisterend oor of om even stoom af te blazen.

Zij zijn op maandag (12.30 – 17.30 uur) t/m vrijdag (9.00 – 17.30 uur) telefonisch, per e-mail en WhatsApp, bereikbaar voor ouders en mede-opvoeders. Zij begrijpen dat het niet makkelijk is om hele dagen met elkaar thuis te zijn, de kinderen te vermaken terwijl je nauwelijks naar buiten kan, intussen thuis moet werken of misschien zelf wel ziek bent. Scholen vragen ouders om hun kinderen te ondersteunen bij hun schoolwerk. Maar wat als je dat als ouder niet kan of lastig vindt?

Ieder gezin zal de situatie beleven op zijn of haar manier, iedereen gaat er anders mee om, maar voor niemand is deze situatie zoals gewend. Heb je als ouder vragen of loop je ergens tegenaan? Bel gerust met het Meerpunt via 079-331 03 25. In gesprek met Ineke, Susanne of Stephanie kijken wij naar wat jullie als gezin nodig hebben.

Ze bieden steun en denken met je mee. Dit is kosteloos en mag anoniem. Kijk ook eens op de website www.meerpunt.nl/coronavirus voor tips en informatie en volg Meerpunt op Facebook ‘CJGMeerpunt’ om op de hoogte te blijven van het aanbod in Zoetermeer.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden