Gault & Millau bekroont Hofstede Meerzigt met hoge score

Foto: Google Maps

Op maandag 13 februari werd tijdens de lancering en prijsuitreiking van de Gault&Millau gids in Tivoli Vredenburg bekendgemaakt dat het Zoetermeerse restaurant Hofstede Meerzigt werd geëerd met een uitstekende score van 15 van de 20 punten – waarmee ze tot de top van de Nederlandse gastronomie behoren.

Een indrukwekkende prestatie die getuigt van de culinaire vaardigheden van chef-kok Alain Adriaanse en de expertise van maître-sommelier Sermad Wartan. De felbegeerde erkenning van deze geduchte concurrent van de Michelin gids zal hun positie binnen het Nederlandse culinaire landschap zeker nog verbeteren.

Gault&Millau beoordeling

‘Hofstede Meerzigt is in meerdere opzichten een bijzonder bedrijf met prachtlocatie aan de stadsrand van Zoetermeer, uitkijkend over polders en parken. Een monumentale hoeve met indrukwekkende trouwzalen en moderne wijnproeflokalen in verbouwde hooischuren. Plus eigentijds ingericht restaurant met loft, chef’s table en beschut terras. Chef Alain Adriaanse en maître-sommelier Sermad Wartan zijn met elk bijna zestien dienstjaren een gelouterd duo in deze hofstede. Eerstgenoemde kookt klassiek, creatief en verzorgd, met goeddeels eersteklas seizoensproducten’ aldus de beoordeling van Gault&Millau. ‘De sympathieke Wartan blinkt erin uit om bij al die fraai opgemaakte gerechten verrassende wijnen te schenken én ze bevlogen toe te lichten. Beklijvend was in ieder geval het glas Finca LaPiedra, frisse Gewürztraminer uit het Noord-Spaanse Somontano, bij ceviche van snoekbaars, rode curryrijst, ijs van mierikswortel, oesterblad, tuille van rode peper en jus van watermeloen. De perfecte balans tussen kruidig, zuur, zoet en pittig bij een beeldschone wijnspijscombinatie! Een hogere score is op zijn plaats.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen