Nieuwe SEBO-leden nemen certificaat in ontvangst

Foto: Ton van Zeijl / SEBO

Gisteren zijn twee nieuwe bedrijven toegetreden tot het Zoetermeerse netwerk van sociaaleconomisch betrokken ondernemers. De bedrijven van der Krogt Aanneming en Verhuur en Van Kessel Wegenbouw ontvingen als nieuwe leden het SEBO-certificaat uit handen van wethouders Bouke Velzen (Inkomen en Sociale Zaken) en Jan Iedema (Economie en arbeidsmarkt). De leden die een herkeuring hebben gehad kregen ook een certificaat uitgereikt.

Bedrijven met een SEBO-certificaat laten zien dat ze van meerwaarde zijn voor Zoetermeer. SEBO staat voor Sociaal Economisch Betrokken Ondernemers. Om in aanmerking te komen voor dit certificaat moeten bedrijven van meerwaarde zijn voor Zoetermeer. Dit tonen zij aan door hun inzet voor het stimuleren van werkgelegenheid voor kwetsbare doelgroepen, het actief verbeteren van het ondernemersklimaat en samenwerking te zoeken met partijen zoals de gemeente of onderwijs.

Dat de SEBO-leden dit predicaat verdienen, wordt 3-jaarlijks getoetst door een onafhankelijk keurmerkinstituut. Van der Krogt en Van Kessel hebben laten zien dat zij het SEBO-keurmerk meer dan waard zijn; Zo staat van der Krogt open voor kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt en draagt de organisatie bij aan het behalen van de klimaatdoelen. Van Kessel heeft dit jaar deelgenomen aan Zoetermeer On Stage: Het initiatief waarbij vmbo-leerlingen kennis kunnen maken met verschillende beroepen. “We zijn erg blij met de toetreding van deze twee leden tot het SEBO-netwerk’, zegt wethouder Bouke Velzen. ‘De krappe arbeidsmarkt laat zien dat instroom en doorstroom naar een vaste baan, hard nodig is. Maar nog belangrijker is het om Zoetermeerders met een afstand tot de arbeidsmarkt weer perspectief te bieden. Een sterk SEBO-netwerk draagt hieraan bij.’

Ook ontving Van Gils Automotive uit Nootdorp het aspirant lidmaatschap. Wanneer ondernemers zich aanmelden voor het keurmerk krijgen zij als aspirant-lid een jaar de tijd om aan de eisen van het keurmerk te voldoen. Dit betekent dat Van Gils na bewezen geschiktheid, volgend jaar een officieel erkend SEBO-keurmerkhouder wordt. ‘We zijn trots dat ons netwerk van sociaaleconomisch betrokken ondernemers is uitgebreid met deze twee enthousiaste leden. Zij zijn een goed voorbeeld van waar SEBO voor staat en waar SEBO voor in het leven geroepen is’ aldus Majka van Veen projectleider SEBO bij Werkbedrijf De Binnenbaan. ‘Ook hopen we volgend jaar Van Gils te verwelkomen bij het SEBO.’

SEBO is in 2012 opgericht door de gemeente Zoetermeer in samenwerking met Zoetermeerse ondernemers. Met deze 2 nieuwe leden komt het totaal aantal leden op 53. “Dit zijn allemaal bedrijven die zich onderscheiden in de manier waarop zij hun maatschappelijke rol invullen.” legt wethouder economie Jan Iedema uit. “Ondernemers die zich daarvoor inzetten zijn ontzettend waardevol voor onze stad. Het SEBO keurmerk gaan we dan ook versterken en extra onder de aandacht brengen.”

Reacties

Cookieinstellingen