Kunnen IP camera’s werken zonder internet?

Foto: Avicam Zoetermeer

Een veel voorkomende misvatting is dat IP camera ’s alleen kunnen werken als ze zijn verbonden met internet. Het is een geldige veronderstelling om te maken, want IP staat immers voor internetprotocol. IP-camera’s kunnen echter nog steeds werken zonder internetverbinding. Laten we eens kijken hoe u een IP-systeem kunt installeren zonder internet en hun beperkingen.

IP-camera’s zonder internet instellen

IP camerasystemen vertrouwen op een verbonden netwerk om al hun gegevensoverdracht uit te voeren. Dit verbonden netwerk hoeft echter niet per se het internet te zijn. Als u op uw router kijkt, ziet u iets dat LAN en WAN wordt genoemd. LAN staat voor Local Area Network, terwijl WAN staat voor Wide Area Network. Het verschil tussen deze 2 netwerken is dat LAN beperkt is tot een kleiner gebied, zoals een gebouw of huis, terwijl WAN alles is buiten dit gebied, dus eigenlijk het hele internet.

Een IP-systeem configuratie zonder internetverbinding zal er ongeveer uitzien als een gewoon IP-systeem met internet. Je zou nog steeds een IP camerasysteem kunnen installeren met PoE en de keuze hebben om al dan niet een NVR te gebruiken. Het enige verschil is dat al uw apparaten via het LAN zijn verbonden, maar niet via het WAN. Houd er echter rekening mee dat als u IP-camera’s wilt gebruiken, u nog steeds een router nodig hebt die een LAN kan bieden waarmee uw apparaten verbinding kunnen maken.

Beperkingen

Houd er rekening mee dat het gebruik van IP camera’s zonder internetverbinding betekent dat u het voordeel van bekijken op afstand verliest. Hoewel het IP camerasysteem via het LAN met elkaar is verbonden, zijn ze niet verbonden met het WAN, dus er is geen manier om via internet toegang te krijgen tot de camera’s. U kunt uw beeldmateriaal echter nog steeds ter plaatse via het LAN opslaan en bekijken.

Kom langs bij Avicam in Zoetermeer!

Heeft u interesse in een camerasysteem of gewoon een losse IP camera, kom dan langs bij ons in Zoetermeer of bekijk onze webshop http://www.avicam.nl

Reacties

Cookieinstellingen