Re-integratie gelden kunnen via EcoWare goed worden besteed

Foto: EcoWare

Freddie Krullaars, directeur EcoWare: “We hebben ook in 2021 weer veel mensen in armoede ondersteund en daarmee mensen met een “uitdaging” weer aan ’t werk. En we doen dit al 16 jaar zelfredzaam”.
Via stichting EcoWare krijgen hele goede laptops en fietsen een nieuw leven. Ze worden gedoneerd vanuit bedrijven. Wij bezorgen ze aan mensen in armoede. Freddie: “Dat is dankbaar werk. We werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan onze mooie producten. En ook dat is geweldig. Maar goed doen in het sociaal domein is wel topsport”.

Re-integratiegelden

Veel gemeenten in de regio gebruiken hun re-integratiegelden om, uiteindelijk, via o.a. EcoWare mensen in armoede weer aan boord te krijgen. Doordat ze een fiets of een laptop krijgen worden ze daadwerkelijk mobiel. Freddie: “Wij voorzien mensen in armoede van een fiets en/of een laptop die worden geprepareerd door mensen die we daardoor weer kunnen voorzien van relevant werk en een dagritme. Ondertussen beperken we verspilling en vervuiling. Zo hebben we een fantastisch duurzaam concept weten te realiseren.” De laptops hebben een hoge kwaliteit en een garantie van 3 maanden. De kandidaten van EcoWare komen van heinde en verre. Van mensen in een re-integratie traject vanuit UWV, gemeenten tot statushouders iedereen is hier welkom. Samen maken we er een leuke boel van. Iedereen wordt hier op waarde geschat en moet tegelijk wel zijn bijdrage leveren.

Op de kaart!

Freddie: “We werken er hard aan om EcoWare, ook in deze barre tijden, goed op de kaart te houden. Onze meerwaarde hebben we in 16 jaar wel bewezen. Met onze gedreven medewerkers zetten we ons in om goed zichtbaar te blijven en zo mensen te kunnen blijven helpen. Maar we moeten er hard aan trekken om ons werk te kunnen en mogen blijven doen.”

Topsport-genen

De druk op de ketel is groot, daarom staat naast Freddie, tijdelijk, interim-manager Eugene Hansen. Hun gemeenschappelijke topsportachtergrond verbindt. Samen speelden ze handbal op ere-eerste-divisieniveau. Eugene: “Werken in het sociaal domein is het ook topsport. Het werkveld, wetgeving en aanpak verandert voortdurend en ook operationeel moet er veel georganiseerd. Daarnaast staan we aan de vooravond van verhuizing, meer leer-werktrajecten en verdere groei in dienstverlening”.

Freddie: “We kunnen goed op elkaar vertrouwen en hebben soms maar een half woord nodig. De ambitie klapt er vanaf, dat zal wel in onze sport-genen zitten. Op naar de top.”

Over EcoWare

Stichting EcoWare is al 16 jaar een begrip in Zoetermeer en omstreken. Ten behoeve van de doelgroep (mensen in armoede in Nederland) refurbishen wij fietsen en laptops. Zo kunnen ook zij gelijkwaardig deelnemen aan de maatschappij. Het herstellen en recyclen doen wij met mensen die willen re-integreren, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die werkvaardigheid moeten ontwikkelen, met mensen met een beperking en met vrijwilligers die een regulier dagritme behoeven. Laptops e.d. worden “gewiped”. Donateurs van pc/laptop materiaal krijgen een formeel certificaat dat er geen informatie meer op het product staat. Het restmateriaal wordt zorgvuldig uitgezocht en afgevoerd. Stichting EcoWare is zo een circulaire ANBI stichting.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen