Siemens Mobility en Yunex Traffic openen nieuw kantoor in Zoetermeer

Olivier Gueydan: CEO Siemens Mobility Nederland, Michel Bezuijen: Burgemeester van Zoetermeer, Arjen Hartmann: CEO Yunex Traffic Nederland
Foto: Siemens Mobility / Studio Oostrum

Burgemeester Michel Bezuijen van Zoetermeer heeft vandaag, maandag 4 oktober, de nieuwe kantoren van Siemens Mobility en Yunex Traffic (a Siemens business) geopend. De kantoren zijn gevestigd op de Dutch Tech Campus aan de Werner von Siemensstraat in Zoetermeer. Siemens Mobility en Yunex Traffic bevestigen daarmee hun trouw aan Zoetermeer.

“Het is vandaag een bijzonder dag voor Siemens Mobility”, aldus CEO Olivier Gueydan. “We hebben een uiterst modern kantoor dat voldoet aan moderne eisen die een technologische onderneming als de onze nodig heeft. Ook voor onze medewerkers die hier zullen werken, is het een vooruitgang. Omdat duurzaamheid bij Siemens Mobility niet alleen bij de producten en diensten prioriteit heeft, is daar ook in de kantoren veel aandacht aan besteed.”

Ook Arjen Hartman, Managing Director van Yunex Traffic (een Siemens business) is enthousiast. “Sinds 1 september zijn wij een zelfstandig onderdeel binnen Siemens, maar we zijn blij en trots dat we samen deze prachtige locatie kunnen delen. Vooral onze project-en technische ruimten voldoen aan de laatste eisen.”

Olivier Gueydan: CEO Siemens Mobility Nederland, Michel Bezuijen: Burgemeester van Zoetermeer, Arjen Hartmann: CEO Yunex Traffic Nederland

In 2013 verhuisde Siemens Mobility naar Zoetermeer en dat was bedoeld als een tijdelijke oplossing. Het hoofdkantoor van Siemens Nederland in Den Haag werd gerenoveerd waardoor een tijdelijke verhuizing noodzakelijk was. Het verliep echter anders. Het hele gebouw waar Siemens Mobility in Den Haag in verbleef kon verhuurd worden aan een derde partij, waardoor terugkeer naar Den Haag niet meer mogelijk was.

De keuze om in Zoetermeer te blijven was niet vanzelfsprekend, maar uiteindelijk wel de beste. “De high tech omgeving in Dutch Tech Campus is zeer aansprekend en past goed bij onze bedrijven”, aldus Olivier Gueydan. “Daarnaast is de uitstekende bereikbaarheid ook belangrijk voor ons.”

Het nieuwe kantoorpand heeft een oppervlakte van 6000 m2 en is herontwikkeld naar klimaatcomfortklasse B en Energielabel A+. De installatietechniek is vrijwel geheel vernieuwd met Siemens componenten. Het gebouw is tevens voorzien van warmtepompen en zonnepanelen.

Burgemeester Michel Bezuijen van Zoetermeer is blij dat Siemens Mobility en Yunex Traffic in Zoetermeer blijven. “De Dutch Tech Campus huisvest veel vooraanstaande nationale en internationale bedrijven. Ik ben blij dat de beide Siemens bedrijven hiervan onderdeel blijven uitmaken. Siemens heeft een lange geschiedenis in Zoetermeer en daar zijn we trots op.” De aanwezigheid van wethouder Jan Iedema (economie) onderstreepte dat de gemeente blij is met de definitieve vestiging van Siemens Mobility en Yunex Traffic in Zoetermeer.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen