Gratis bloemzaad ophalen bij M. Van der Spek Groep voor Nationale Zaaidag

Foto: Hoveniersbedrijf M. van der Spek Groep

Op 22 april is het weer zover: Nationale Zaaidag. Vanaf 15 april kan iedereen in Nederland bij een Voedselbank voor Bijen in de buurt een zakje biologisch bloemzaad ophalen, en thuis in de tuin of op het balkon uitstrooien.

Dit is een initiatief van The Pollinators. Ook bij M. Van der Spek Groep haal je gratis bloemzaad op.

Aandacht voor biodiversiteit blijft ook tijdens corona crisis belangrijk

Ondanks alle maatregelen rondom het corona virus, gaat de natuur gewoon door. Daarom is het belangrijk dat we aandacht blijven besteden aan biodiversiteit en het helpen van de bijen en andere bestuivers in Nederland. Nationale Zaaidag zou dit jaar wel eens extra succesvol kunnen worden nu zoveel mensen thuis zitten en iets kunnen betekenen. Vanaf woensdag 15 april kunnen mensen door het hele land zaad ophalen bij de verschillende Voedselbanken voor Bijen, zoals bij Van der Spek hoveniers in Benthuizen. Er zijn voldoende maatregelen genomen zodat iedereen veilig het bloemzaad kan ophalen.

Samen zaaien op 22 april

Op 22 april zaaien we gezamenlijk de zaadjes in onze tuinen. Eén zakje bloemzaad is goed voor 4 m2 tuin. Met dit zaad zorgen we ervoor dat de bijen hun belangrijke werk kunnen blijven doen. Want de helft van alle 358 Nederlandse wilde bij-soorten is bedreigd. Dit komt door minder groen en meer verstedelijking. Maar ook door intensieve landbouwmethoden en bestrijdingsmiddelen. Laten we in deze tijd ook iets extra’s betekenen voor de natuur en help de bij en andere bestuivers.

Waar kan ik ze ophalen?

De doos met bloemzaadjes staan in onze houtwerkplaats. De weg er naartoe wordt aangewezen door de borden. Voel je vrij om naar binnen te lopen en een zakje mee te nemen. Zo zaaien we op 22 april met elkaar extra krachtvoer voor de bijen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden