Studenten van de mkb digiwerkplaats bieden gratis raad en daad voor uw digitale huishouding

Foto: Gemeente Zoetermeer

In deze dagen van thuiswerken en contacten op afstand merken we hoe belangrijk het is om je digitale huishouding op orde te hebben. Maar deze expertise heeft niet iedereen in huis. Dus bent u ondernemer en kunt u wel wat gratis ondersteuning en advies gebruiken op het gebied van digitale technologie? Dan staan de studenten van de mkb digiwerkplaats voor u klaar.

Per 1 april heeft de mkb digiwerkplaats een tijdelijk (digitaal) loket geopend om ondernemers die worstelen met praktische digitale vragen te ondersteunen. Hiervoor worden studenten van HBO-ICT in de Dutch Innovation Factory geworven die 4 tot 12 uur per week geheel vrijwillig mkb’ers bijstaan bij praktische digitale vragen. De Haagse Hogeschool-studenten kunnen diverse soorten hulp bieden. Denk daarbij aan het installeren en inregelen van software en computers, advies en instellingen voor het gebruik van sociale media, meedenken in oplossingen om jouw klanten anders te helpen.

Wethouder Jan Iedema (Economie & Dutch Innovation Park) is blij met dit initiatief: “Mooi om te zien hoe studenten zich vrijwillig inzetten voor ondernemers die in deze onzekere tijden wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.”

Matchmaking

Ondernemers en studenten worden aan elkaar gekoppeld door middel van matching. Heeft u ondersteuning nodig? Mail naar [email protected]. Meer informatie over de mkb digiwerkplaats en de dienstverlening is beschikbaar op mkbdigiwerkplaats.nl.

De mbk digiwerkplaats – een initiatief van onder andere De Haagse Hogeschool, de gemeenten Delft, Den Haag en Zoetermeer – wil ondernemers helpen om stappen te zetten op het gebied van digitalisering door een brug te slaan tussen ondernemers en het onderwijs.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden