Hoe promoot ik mijn bedrijf of product

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Je hebt een bedrijf of product en hebt behoefte aan naamsbekendheid. Dat bereik je door reclame te maken. Het promoten kan met acties die al dan niet door advertenties ondersteund worden.

Gebruik van diverse media

Reclame maken gebeurt van oudsher via radio, televisie, maand- dag- en weekbladen. Steeds meer ondernemers willen ook gebruik maken van internetmarketing. Hun gevoel zegt dat het belangrijk is. Maar hoe zit dat eigenlijk? Voor landelijk opererende bedrijven is een campagne via google of goed bezochte websites voor social media geschikt.

Regionale of lokale ondernemers hebben er in de regel meer aan om te adverteren op lokaal goed bezochte sites die aansluiten bij hun doelgroep. Tegenwoordig zijn daar gelukkig steeds vaker mogelijk- heden voor door het groeiend aantal lokale nieuwssites. Deze sites worden goed bezocht en een niet onbelangrijke factor daarbij is dat het gebeurt door terugkerende bezoekers. En met name hierin zit de kracht voor de lokale ondernemer om te werken aan naamsbekendheid.

De kracht van herhaling

Eén keer communiceren is hetzelfde als niet communiceren. Uw boodschap gaat verloren in alle prikkels die consumenten de hele dag op zich afgevuurd krijgen. Wilt u dat men precies weet wat u te bieden heeft dan zult dit u meerdere malen moeten communiceren.

Door op frequente wijze, via meerdere media, uw boodschap onder de aandacht te brengen bij uw potentiële klanten, zal deze gaan leven. Wij helpen u met de opzet van een degelijk communicatie- proces op internet. Een terugkerende aanpak waardoor uw boodschap opvalt. Met als resultaat een grote naams- of productbekendheid.

Hoe komt uw bedrijf in beeld

Om bij de inwoners van de gemeente Beuningen onder de aandacht te komen heeft de lokale ondernemer een aantal keuzes. Zo kan men adverteren op internet, bij lokale radio en/of tv-zenders, in dag- of weekblad of ervoor kiezen om zelf flyers te ontwerpen en deze te laten drukken en verspreiden. Voor ieder bedrijf of product zijn er argumenten, eigenschappen en een budget die mede bepalen welk medium het best ingezet kan worden. Grofweg valt te zeggen dat voor velen radio en/of tv een te groot bereik hebben en/of vanwege de daarbij horende kosten, buiten het te besteden budget vallen. Traditioneel bleef dan de mogelijkheid over om in gedrukte vorm te adverteren. De komst van internet biedt tegenwoordig een extra mogelijkheid.

Ondernemers zouden zich daarom af moeten vragen of ze de traditionele weg blijven bewandelen of dat ze ook gebruik van internet willen gaan maken. Bij twijfel heeft het inzetten van een combinatie van gedrukte vorm en internet al het voordeel dat men in elk geval een deel van de potentiële klanten (weer) bereikt daar men steeds meer en meer informatie online zoekt en niet meer in gedrukte vorm. De komst van mobiel internet versterkt dit gedrag alleen maar meer.

Voor- en nadelen van de verschillende kanalen

Waar u ook gebruik van maakt om te adverteren, overal zitten zowel voor- als nadelen aan. Radio en televisie hebben over het algemeen een groot bereik maar zijn vanwege productiekosten ook kostbaar. Bij gedrukte media bepalen de kosten voor druk en verspreiding voor een groot deel de hoogte van het bedrag dat u moet neertellen. Internet daarentegen heeft deze kosten niet en is niet afhankelijk van abonnees. In principe heeft iedereen toegang tot websites. Voor een lokale nieuwssite is het zaak om continu een divers aanbod aan nieuws te bieden en zelf ook bekendheid onder de lokale bevolking te genieten. Door het lokale karakter bent u als ondernemer ervan verzekerd dat uw boodschap precies bij de juiste doelgroep terechtkomt.

Een advies met betrekking tot onlinemarketing of -reclame? Of is uw bedrijf nog helemaal niet online? Kijk op deze website.

Wat kan zoetermeer.nieuws.nl voor u doen?

Wij kunnen zeggen dat zoetermeer.nieuws.nl een zeer goed gelezen website is met vele lezers uit de gemeente Zoetermeer is. Hebben wij uw belangstelling gewekt over wat adverteren op internet en dan met name op zoetermeer.nieuws.nl voor u zou kunnen bete- kenen en wilt u meer weten over bovengenoemde voorbeelden? Neem dan vooral contact op. Wij zullen u graag en vrijblijvend informeren.

Speciaal tot het einde van maatregels coronavirus

Zolang de maatregels rondom het coronavirus van kracht zijn. Steunt zoetermeer.nieuws.nl lokale ondernemers door video’s gratis op ons pas gestarte YouTube-kanaal te zetten en via onze website en social media te promoten. Ondernemers kunnen een video insturen via [email protected].

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden