Kappers in Zoetermeer sluiten deuren

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Een aantal grote landelijke ketens van kappers heeft besloten de deuren van de kapsalon te sluiten.Een aantal grote kappersketens gaat vanaf maandagmiddag 13.00 uur dicht vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Zij vinden het in het algemene belang om dicht te gaan, ondanks dat het RIVM adviseert dat kappers gewoon open kunnen blijven.

De kappers leggen uit dat de gezondheid en veiligheid van de kappers en klanten op de eerste plaats. Het RIVM heeft uitgesproken dat naar de kapper gaan alleen kan als er strikte maatregelen worden opgevolgd. De kappers hebben afgelopen weken verregaande hygiƫne- en voorzorgsmaatregelen getroffen, in de lijn die vanuit de overheid en het RIVM geadviseerd is.

Een woordvoerster van Kappersunited zegt hierover: “We hebben allemaal gezien dat de Nederlandse bevolking zich onvoldoende aan de gestelde afstandseisen houdt”. Bij Kappersunited zijn een aantal grote landelijke ketens als BrainWash, Cosmo, Hizi Hair, Kinki Kappers en TEAM Kappers aangesloten. De Kappersbrancheorganisatie ANKO heeft haar leden vorige weel al opgeroepen om de deuren te sluiten.

Kappers hoeven niet dicht te zijn. Heeft u een afspraak met de kapper? Informeer of uw kapper gesloten is of niet.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden