Lekker hard rijden op sportieve en elektrische fietsen

Foto: Redactie Zoetermeer

“Snelheid is wel een dingetje”, zegt Martin Stevens van Stevens Tweewielers. “Ik hou van sportieve fietsen en biedt deze ook in mijn winkel aanbieden aan mijn klanten.” Trots staat hij in zijn kleine gezellige winkel aan de Karel Doormanlaan en vertelt honderduit over zijn toekomstplannen.

Sportieve fietsen

“Sportieve fietsen zijn wel erg speciaal. Daar gaat het hart van de fietsliefhebber van open.”, steekt Stevens van wal. Met een derailleur fiets lichter en met veel versnellingen op dunne bandjes ontwikkel je meer snelheid. Het is goed voor de gezondheid om in het weekend een stuk te gaan fietsen. Stevens Tweewielers wil er zijn voor de sportieve fietser.

“Klanten die bij mij een fiets kopen en laten onderhouden sturen mij ook wel foto’s van de wedstrijden die zij gereden hebben en de uitslag. De band die ik met mijn klanten opbouw maakt het bijzonder voor mij. Ik geniet daarvan, want daarvoor doe ik het.”

Elektrische fietsen

“Ja, sportieve fietsen zijn er ook in de elektrische variant en die verkoop ik ook.”, lacht Stevens. De trend van de komende jaren zal de elektrische fiets zijn. De leasefiets zal van invloed zijn. Straks rijdt iedereen voor een prikkie op een elektrische fiets. Dat zal een omwenteling geven.

De gewone elektrische fiets rijdt tot 25 km/uur, maar de Speed Pedelec komt tot 45 km/uur. Dan moet je natuurlijk wel voldoen aan alle verplichtingen zoals helm en kenteken. Het is eigenlijk een vervanging voor de brommertjes. “Ik denk dat veel mensen snel over zullen schakelen op een elektrische fiets en ben voorbereid op de vele aanvragen die ook van bedrijven zullen komen.”

Computergestuurd

De verschillen tussen schijfremmen en trommelremmen. De aandrijving van een fiets met een snaar. Alle nieuwe ontwikkelingen volgt Stevens op de voet. De steeds verder gaande computerisering volgt hij ook nauwgezet. “Met de huidige technieken kan ik hier binnen een fiets die buiten staat uitlezen en updaten. Dat gaat steeds verder”, licht Martin Stevens zijn passie voor de nieuwste ontwikkelingen toe. Hij heeft alles in huis om die ontwikkelingen te blijven volgen. Stevens Tweewielers is klaar voor de toekomst.

Reparaties

Stevens Tweewielers wil zijn huidige status als gezellige buurtwinkel behouden. Onze klanten zijn erg belangrijk voor ons. Niet alleen verkoopt Martin Stevens fietsen, ook de reparaties voert hij uit. “Ik win ook met gemak van al die internetwinkels, want ik lever service en betrouwbaarheid.”, verklaart Stevens. “Zie maar eens de service te krijgen van een internetwinkel, dat werkt toch net anders. Mijn klanten komen binnen met hun fiets en krijgen goede snelle service. Alle fietsen repareer ik, zowel op internet als bij andere fietsenwinkels gekochte fietsen. De op internet gekochte fietsen zijn soms wat lastiger, want dan moet ik vaak onderdelen bestellen en dan duurt de reparatie langer.”

Stevens Tweewielersis met de tijd meegegaan. Een online werkplaats agenda draagt bij aan het ontzorgen van de klanten. Op de website is het nu 24 uur per dag mogelijk om een reparatie online in te plannen. Zodra een reparatie klaar is krijgt de klant een mail en/of sms waarin de reparatie punten staan en daarbij een handige Ideal link om de reparatie alvast te kunnen betalen via de mobiele telefoon of internet. Klanten (bijvoorbeeld kinderen) kunnen de fietsen ophalen zonder geld mee te nemen. uiteraard is dit geen verplichting, maar een extra service die Stevens Tweewielers levert.

Informatie

Stevens Tweewielers zit aan de Karel Doormanlaan 32 te Zoetermeer. Voor meer informatie zie deze website.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden