Data en innovatie onderwerp van gesprek op Dutch Innovation Factory

Foto: Dutch Innovation Park / Gemeente Zoetermeer

Wethouder Iedema (Economie) opende de kennissessie ‘Internet of Things, de hype voorbij’ in de Dutch Innovation Factory. Specialisten vanuit het bedrijfsleven gingen in gesprek met vakgenoten, docenten en studenten over hoe het ‘Internet der Dingen’ op basis van data tot nieuwe toepassingen leidt.

Het ‘Internet der Dingen’ gaat over de ontwikkeling van het internet waarbij databronnen, zoals gebruiksvoorwerpen, verbonden zijn met het netwerk en gegevens kunnen uitwisselen. Naast bedrijven waren er ook studenten en docenten aanwezig bij de kennisbijeenkomst.

Wethouder Iedema ziet kansen voor de Dutch Innovation Factory en de IT bedrijven die zijn gevestigd op het Dutch Innovation Park: “Hoewel het gebruik van apparaten die via een netwerk met elkaar en de gebruiker communiceren gaandeweg normaal is geworden, staan de ontwikkelingen niet stil en wordt de toepassing van data steeds belangrijker. IT -onderwijs en – innovaties gaan hand in hand op het Dutch Innovation Park. Door op de hoogte te blijven van nieuwe toepassingen blijven we innovatief en concurrerend.”

Kennisbijeenkomst Internet of Things

Dustin Snijders en John Ciocoiu (specialisten bij KPN) gaven een presentatie over de effectiviteit van data gedreven toepassingen. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om te besparen op onderhoudskosten van daken door het ontstaan van lekkages te voorspellen op basis van data van het KNMI.

De Dutch Innovation Factory is een broedplaats waar onderwijs, onderzoek en het bedrijfsleven samen tot innovatie komen. De Community van de Dutch Innovation Factory, zo’n 80 ICT-bedrijven en instellingen in en rond Zoetermeer, werkt hier nauw samen met het onderwijs.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden