Wethouder Iedema reikt diploma uit aan eerste groep assistent-fietsenmakers

Foto: Gemeente Zoetermeer

Op dinsdag 9 juli hebben 12 studenten hun diploma in ontvangst mogen nemen van wethouder Jan Iedema (onderwijs). De studenten zijn opgeleid tot assistent-fietstechnicus. Door het harde werken van de leerlingen en een unieke samenwerking tussen werkgevers en onderwijs is dit mooie resultaat behaald.

De niveau 1 bedrijfsschool is opgezet in samenwerking met Atlas fietsen, U-stal, Tweewieler Academy (Innovam), mboRijnland en sociaal werkbedrijf DSW. De studenten gingen een dag per week de schoolbanken in. De overige 4 dagen hebben ze bij een werkgever de kneepjes van het vak in de praktijk geleerd. Voor deze groep is dit de manier om de arbeidsmarkt te betreden.

Werkgevers zijn hard opzoek naar extra handen voor in de werkplaats, maar steeds minder studenten kiezen voor het beroep. Door de unieke samenwerking maken meer studenten kennis met het vak en worden openstaande vacatures ingevuld.

Wethouder Iedema was ook in september 2018 aanwezig bij de start van de opleiding en sluit nu het eerste jaar feestelijk af. Na het behalen van hun diploma kunnen de studenten aan het werk of doorleren voor de opleiding mobiliteit niveau 2, waar hun kennis zich uitbreidt tot elektrische fietsen en scooters.

Vanaf september start de tweede groep met de opleiding.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen