Als bewegen pijnlijk is, wat doe je dan?

Foto: CC0

Advertorial – Het is een probleem dat niet veel besproken wordt, maar jaarlijks zijn er veel mensen die last hebben van pijnklachten rond de schaamstreek. Deze klachten kunnen variĆ«ren van pijn met lopen en bewegen, tot soms pijn met gewoon stilzitten. Voor sommigen zijn deze klachten zo ernstig dat werken, bewegen of vrijen onmogelijk wordt.

Misschien herken je jezelf hierin en ben je al bij veel zorgverleners geweest om hulp te zoeken, zonder resultaat. De fysiotherapeut zei dat het aan je spieren lag of dat je bekken scheef stond. De chiropractor heeft je wervels gecorrigeerd. Je hebt diverse pijnstillers geprobeerd of bent bij de specialist geweest voor een pijnblokkade, maar het heeft allemaal niet mogen baten.

Door het lezen van boeken en onderzoeken, het raadplegen van experts en verschillende opleidingen te volgen ben ik, Jennifer Adler, geregistreerd bekkenfysiotherapeut en Body & Mind Coach, erachter gekomen dat het afraken van chronische pijn veel complexer ligt dan men denkt. Er is sprake van chronische pijn als deze langer dan 6 weken aanhoudt. Het even rechtzetten van een wervel of het slikken van medicatie kan een oplossing zijn voor op korte termijn, maar als dit niet helpt is er een andere aanpak nodig.

Wist je dat emoties veel invloed hebben op pijn en de beleving hiervan? Waarschijnlijk herken je het wel: als je een goede dag hebt en je teen stoot, merk je dit amper op. Maar stoot je je teen op een slechte dag, waarop je slecht hebt geslapen en net ruzie met je partner hebt gehad? Dan is het net alsof je teen in 10 stukken ligt! De manier waarop je je voelt kan invloed hebben op de mate van pijn die je ervaart. Dit betekent echter niet dat de pijn tussen je oren zit of dat je je aanstelt.

Pijn kan ook ontstaan vanuit een erge gebeurtenis uit je verleden, zoals een ongeluk of trauma. Deze pijn verankert zich dan in je lichaam en komt weer naar buiten op momenten die doen denken aan de gebeurtenis van vroeger. Deze momenten kunnen zelfs zo klein en onbelangrijk lijken dat je je hier niet van bewust bent.

Een voorbeeld: Als kind speelde je altijd met de herdershond van de buren. Echt een lieve hond, die geen vlieg kwaad deed. Op een dag wilde je hem aaien, maar zag je over het hoofd dat hij een kluif had. Je stak je hand uit en de hond hapte naar je. Je hield er maar een klein wondje aan over, maar toch was je flink geschrokken. Onze hersenen werken zo dat ze elk specifiek detail van deze situatie opslaan in ons onbewuste brein. En zo kan het gebeuren dat je later, als je iets aanraakt dat dezelfde kleur heeft als die hond, ineens weer pijn ervaart op dezelfde plek als waar je gebeten bent. Of de pijn verschijnt op een andere plek in je lichaam. De meest kleine details waarvan je je niet bewust was, zoals kleuren, geuren of vormen, kunnen deze lichamelijke reacties triggeren.

De Bekken Reset Methode die ik gebruik bij pijnklachten in de bekkenregio werkt volgens dit principe. Deze methode pakt niet alleen de klachten zelf aan, maar ook de onderliggende emoties die deze klachten mogelijk veroorzaken. Het is een totaalaanpak, zonder naalden, medicijnen of pijnlijke oefeningen. De Bekken Reset Methode, of BRM, bestaat uit een traject van 6 tot 8 weken waarbij lichaam, mindset en voeding aan bod komen. Je leert hoe je jezelf beter kunt laten voelen en uiteindelijk kunt genezen van de pijnklachten. Alleen jij weet waar jouw klachten vandaan komen. En van daaruit behandelen wij jou naar een leven toe zonder pijn en met optimale bewegingsvrijheid, nieuwe energie en kracht.

Dus heb jij last van pijn in de bekkenregio, moeite met zitten of lopen, of chronische buikpijnklachten zonder medische oorzaak? Denk dan aan de Bekken Reset Methode!

Voor meer informatie kun je bellen naar 06-14320807 of mailen naar [email protected] of kijk op www.bekkenreset.com
bewegen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0