Patat & More opent eerste vestiging in Nederland

Foto: Patat & More

Na een daverend succes in Polen krijgt ook Nederland een eigen vestiging van Patat & More. De eerste fysieke vestiging wordt officieel op 21.12.-22.12.2018 geopend in Zoetermeer. Hiermee wordt een vervolg gegeven aan de succesvolle formule die Poolse lekkerbekken massaal liet kennismaken met het oer-Hollandse patatje oorlog.

Patat & More is een initiatief van Kris Florek, die in (37) vanuit Polen naar Nederland kwam en hier uitgroeide tot een succesvolle ondernemer. In 2013 kwam hij op het idee om de knapperige Nederlandse friet in zijn vaderland te verkopen. Florek: “Dat is uitgegroeid tot een succes, vooral dankzij het Hollandse aspect eraan. Zo gebruikten wij voor onze patat echte Hollandse aardappels en serveerden pindasaus, wat ze in Polen helemaal niet kenden. Door de Nederlandse achtergrond extra te benadrukken met een opvallende oranje foodtruck en Nederlandse kleuren op de verpakkingen heeft het concept enorm veel aandacht getrokken en
ontzettend veel belangstelling gekregen.’’

Na een aantal succesvolle jaren in Polen wordt Patat & More nu overgebracht naar Nederland. Zoetermeer krijgt de primeur met de eerste Nederlandse vestiging van de keten, bedoeling is om het concept ook uit te rollen in andere steden. De dagelijkse leiding komt in handen van René Pomes. Behalve het fysieke verkooppunt maakt ook de kenmerkende oranje foodtruck van Patat & More zijn intrede in Nederland, waardoor ook liefhebbers van buiten Zoetermeer kennis kunnen maken met de frietjes.

Patat & More wil zich in Nederland onderscheiden met hoge kwaliteit frites gemaakt uit kleinschalig geteelde aardappels uit de Rotterdamse regio. Deze worden gebakken in speciale plantaardige olie, waardoor de frites zelf knapperig en smaakvol is. Daarnaast maakt Patat & More het verschil met speciale toppings waarmee de frites wordt voorzien, zoals pulled pork, stoofvlees, hete kip, vegetarisch kaasdiep en Poolse bigos. Dat is een halfzoete zuurkool met tomatensaus en stoofvlees gemaakt volgens oma’s recept.. Het vlees voor bij de gerechten wordt geleverd door de bekende scharrelslagerij Meat & Daily’s, die naast de Zoetermeerse vestiging van Patat & More huist. Uiteraard komen er op het menu van Patat & More varianten met een Poolse insteek te staan.

Patat & More is in Zoetermeer gevestigd aan de Eerste stationsstraat 4.

Stoofvlees
Poolse zuurkool
Kaas
hete kip
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen