Kwart MKB Innovatie Top 100 uit Zuid-Holland

Foto: Provincie Zuid-Holland

25 bedrijven in de MKB Innovatie Top 100 komen uit Zuid-Holland. Een Delfts innovatief onderzoeksplatform heeft met de zesde plek de hoogste notering in de lijst van de Kamer van Koophandel.

De Kamer van Koophandel publiceert de ranglijst met 100 concrete innovaties in het Nederlandse mkb ieder jaar. De winnaar mag zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland noemen. Noord-Holland is met 26 bedrijven het best vertegenwoordigd, gevolgd door Zuid-Holland met 25. Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra: “Het is fantastisch om te zien dat Zuid-Hollandse ondernemers tot de innovatiefste van Nederland behoren. Dat is goed voor de groei van hun bedrijf, maar ook voor de economische en maatschappelijke impact die zij met hun innovaties hebben. Als provincie ondersteunen we dat graag.”

Speciale trots gaat uit naar Climate, van DENSSolutions uit Delft, een innovatief onderzoeksplatform dat wetenschappers in staat stelt om materialen op de atoomschaal te bestuderen. Niet alleen met een hoge resolutie, maar ook nog eens onder hoge druk en op hoge temperaturen. Dankzij dit systeem kunnen academici en industriële bedrijven nieuwe materialen en processen ontwerpen. Climate is met de zesde plaats het hoogst genoteerde Zuid-Hollandse bedrijf.

Succesvolle innovaties

De ranglijst geeft een goed beeld van de innovatieve kracht van het mkb op dit moment. Innovatieve ondernemers zijn van groot belang voor de Zuid-Hollandse economie. Zij zorgen ervoor dat we als regio voorop kunnen blijven lopen en kunnen concurreren op wereldniveau. Daarom ondersteunt de provincie ondernemers bij het creëren van producten en diensten waar de nieuwe economie om vraagt. Met financiering, of door een platform te bieden voor samenwerking. Diverse Zuid-Hollandse bedrijven in de MKB Innovatie Top-100 zijn in het verleden dan ook ondersteund via een innovatie-subsidie van de provincie of hebben een investering ontvangen van de Zuid-Hollandse regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter.

De complete lijst van de 100 meest innovatieve bedrijven van 2018 is te vinden op www.mkbinnovatietop100.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden