MUNA op het Alfrink College

Foto: Alfrink College

Jongeren uit veel verschillende landen komen in de week van 19 tot 23 februari naar het Alfrink College om met elkaar de Verenigde Naties na te spelen en te debatteren over wereldvraagstukken.

Voor de 13e maal organiseert het Alfrink College in het kader van haar internationaliseringsonderwijs een grote internationale conferentie onder de naam Model United Nations Alfrink (MUNA). Naast deelnemende scholen uit Nederland doen ook weer veel leerlingen van scholen uit het buitenland aan MUNA mee. De partnerscholen van het Alfrink College uit Duitsland, Engeland. Frankrijk, Spanje en Zweden zijn weer van de partij. Daarnaast doen voor het eerst leerlingen mee van scholen uit de Oekraïne, Turkmenistan en Macedonië.

Het centrale thema van de conferentie haakt in op één van de grootste wereldvraagstukken van dit moment: de vluchtelingencrisis. De Sudanese mensenrechtenverdediger, Yousif Fasher, zal tijdens de openingsceremonie, de leerlingen toespreken en zijn visie geven op het MUNA thema: ‘Beyond Borders. I was here.’

300 leerlingen doen mee als deelnemer, waarvan ongeveer 130 uit het buitenland. MUNA wordt georganiseerd door leerlingen van 5 en 6 tweetalig vwo van het Alfrink College. Leerlingen uit 6 tweetalig vwo zitten de verschillende comités voor.

De leerlingen die MUNA organiseren kiezen elk jaar ook een goed doel uit, waar tijdens de conferentie geldt voor wordt ingezameld. Dit jaar is het goede doel de organisatie The Hague Peace projects, die projecten organiseert voor en met vluchtelingen, in Nederland en in het buitenland.

Dit alles zal , gedurende drie dagen, leiden tot levendige debatten, allen gevoerd in het Engels, met en tussen de scholieren onderling.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen