NVM: Huizenverkoop laatste kwartaal 2017

Foto: Redactie Zoetermeer

De NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars) heeft kwartaalcijfers van het laatste kwartaal in 2017 bekend gemaakt. In Zoetermeer zijn er minder woningen verkocht en is de prijs gestegen.

Ook in de omliggende gemeenten zijn eind vorig jaar minder huizen verkocht. De daling komt vooral omdat er minder woningen te koop staan. Landelijk gezien wordt 28 procent van de woningen boven de vraagprijs verkocht. Er is vooral vraag naar appartementen, maar er worden steeds minder appartementen te koop gezet.

In het persbericht van de NVM staat:

Zoetermeer

In de gemeente Zoetermeer is ten opzichte van het vierde kwartaal 2016 het aantal verkopen gedaald met 23,8 procent (332 woningen) en ten opzichte van het voorgaande kwartaal zijn er 1,7 procent minder woningen verkocht.

De prijzen ten opzichte van een jaar geleden zijn gestegen met 10,8 procent en ten opzichte van het voorgaande kwartaal gestegen met 2,4 procent. De gemiddelde transactieprijs bedraagt momenteel 230.062 euro. De gemiddelde verkooptijd bedraagt 35 dagen versus 70 dagen in het vierde kwartaal 2016.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen