Blog: Stichting “Iedereen een maaltijd

Dennis Geurten (DDN)
Dennis Geurten (DDN)
Foto: Direkte Democratie Nederland

Dinsdag ochtend op 27 febr. 2018 stonden we met ons goed fatsoen bij een geweldige zaak met een vrouw die Brenda heet.

Wij van de Direkte Democratie Nederland mochten de vrouw (met een hart van goud) helpen met het vullen van tassen met boodschappen voor mensen die net teveel verdiende (soms maar 2 euro) en daarom buiten de voedselbank vallen. Stichting “Iedereen een maaltijd” vindt ook daadwerkelijk dat iedereen een maaltijd moet kunnen krijgen. Met volle moed gingen we de tassen vullen, die zeer rijkelijk gevuld werden.

Om 10 uur stapte de eerste gegadigde binnen om haar boodschappen op te halen. Wij van DDN hebben van deze mogelijkheid gebruik gemaakt om met de mensen in nood te praten en vooral luisteren wat deze goede mensen tegen kwamen in het dagelijks leven. We kregen behoorlijke slechte verhalen te horen over hoe deze mensen door de regering maar ook door onze gemeente zwaar in de steek zijn gelaten. De vele personen die wij gesproken hebben, hebben ons op een plezierige manier geholpen om onze kennis te verruimen waardoor wij van DDN meer inzicht hebben gekregen in de armoede in Zoetermeer.

Wij van Direkte Democratie Nederland gaan ook in de toekomst samen met Brenda en Stichting “Iedereen een maaltijd” hier een vervolg aan geven, en mensen in nood proberen te helpen.

Dennis Geurten

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen