Blog: Onze burgemeester

Foto: DDN

Op 22 jan heeft de meerderheid van de gemeenteraad van de gemeente Zoetermeer de huidige burgemeester Ch. Aproot (VVD) opnieuw voorgedragen om 6 jaar langer aan te blijven als burgemeester.

Op 29 jan verscheen een artikel in het NRC over de oud burgemeester van Wassenaar dhr. Hoekema (D66) over de verhoging van zijn uitkering van 80% naar 100%. Ook mochten dhr. Hoekema (D66) en zijn echtgenote Marleen Barth (PvdA) 1 jaar langer in de ambtswoning blijven wonen. Dit is in het geheim afgesproken en getekend door dhr. Hoekema (D66) en onze burgemeester Aproot (VVD).

Volgens diverse juristen sluit de grondwet extra uitkering aan burgemeesters uit. Tevens heeft waarnemend burgemeester Aproot de gemeenteraad van de gemeente Wassenaar niet geïnformeerd over deze deal. Dhr Hoekema (D66) heeft na verschijning van het artikel in het NRC een bedrag van 17.800 euro terugbetaald aan de gemeente Wassenaar die hij ten onrechte heeft ontvangen.

Wij van Direkte Democratie Nederland zijn verbaasd dat er nergens terug te vinden is of een van de zittende partijen van de gemeente Zoetermeer hier onderzoek naar heeft laten doen. Heeft de burgemeester de vertrouwenscommissie of de gemeenteraad van de gemeente Zoetermeer hierover wel geïnformeerd?

Wij van Direkte Democratie Nederland vragen ons af of dhr. Aproot ook zulke handelingen binnen de gemeente Zoetermeer heeft gedaan. Ook dit zou moeten worden onderzocht. We zullen de minister van binnenlandse zaken vragen of er een onderzoek naar deze zaak plaatsvindt, anders zullen wij dit alsnog dit verzoek indienen. Wel zullen wij de minister van binnenlandse zaken erop wijzen om de herbenoeming op te schorten in afwachting van het onderzoek.

(tekst: Direkte Democratie Nederland)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen