Direkte Democratie Nederland uitermate verbaasd

Foto: Direkte Democratie

Wij van de Direkte Democratie Nederland zijn uitermate verbaasd over hoe partijen denken over de kiezer en democratie. Deze partijen denken dat ze boven de kiezer staan, behalve bij verkiezingen dan worden er zinloze beloftes gemaakt naar deze kiezer, dit zonder blikken en blozen.

Kijk de gevestigde orde is al met een stelling gekomen dam niemand met de PVV wilt praten, met zo’n uitspraak regeer je als partij over je graf. Volgens ons is dat wat de kiezer bepaalt. Die kiezer stemt en geeft aan wie er in de eerste instantie met elkaar gaat praten, dat is democratie. Wij van Direkte Democratie Nederland sluiten niemand uit als de kiezer het wilt, gaan wij met iedereen aan tafel zitten. Wij van Direkte Democratie Nederland verafschuwen het idee dat in de landelijke politiek een partij met 1,4 kiezers achter zich totaal negeren. Dit heeft totaal niet te maken met democratie. De kiezer bepaalt.

Met grote teleurstelling vernamen wij van de Direkte Democratie Nederland dat de gemeente Zoetermeer en zijn gemeenteraad een positief advies gaan afgeven aan de minister van binnenlandse om de termijn van deze burgemeester te verlengen. De draagvlak die er is om te verlengen is nu nog aanwezig. Wij van Direkte Democratie Nederland vinden dat deze benoeming had moeten worden opschort tot na de gemeenteraadsverkiezingen en had de nieuwe gemeenteraad daar met de burgemeester om de tafel moeten zitten. Nu wordt ook de kiezer indirect buitenspel gezet, want had de burgemeester dan wel zo’n draagvlak. Daar twijfelen wij aan. Nogmaals de kiezer bepaald en geeft aan wat men wilt.

Dit zijn duidelijk 2 gevallen waar de gevestigde orde al namens de kiezer bepaald, dat is een zeer ondemocratische gedachte en zeer teleurstellend dat de gevestigde orde geen vertrouwen heeft in kiezer. Dus wij van de Direkte Democratie Nederland gaan voor de democratie en voor u, doet u mee.

(tekst: Dennis Geurten)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen